Obrenovac, 15.08.2022

DEMOKRATIJA PALA U NESVEST


Izvor: nova.rs/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 25.10.2020.
U ponedeljak nastavak sednice Skupštine Srbije

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs


Poslanici Skupštine Srbije usvojili su odluku o prestanku funkcije i imenovanju članova Republičke izborne komisije,te su izabrali Srđana Smiljanića i Branka Marinkovića za zamenike generalnog sekretara skupštine.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić zakazao je nastavak sednice za ponedeljak u 10.00, a na dnevnom redu biće rasprava o Predlogu zakona o ministarstvima.

Predlog zakona o ministarstvima podnelo je 167 narodnih poslanika Poslaničke grupe “Aleksandar Vučić – za našu decu”, a prema tom aktu nova vlada imaće 21 ministarstvo.

Predviđeno je da Vlada Srbije dobije još tri nova resora, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju kao i Ministarstvo za brigu o selu.

Pored novih, Vlada Srbije imaće i već poznata ministarstva: finansija, privrede, poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, zaštite životne sredine, gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rudarstva i energetike, trgovine, turizma i telekomunikacija.

Vladu će činiti i ministarstvo pravde, državne uprave i lokalne samouprave, MUP, ministarstvo odbrane, spoljnih poslova, ministarstvo za evropske integracije, kao i ministarstva prosvete, zdravlja, omladine i sporta, kulure i informisanja, rada zapošljavanja boračkih i socijalnih pitanja.

Skupština će o predlogu zakona raspravljati po hitnom postupku kako bi nova Vlada mogla da bude izabrana u sredu 28. oktobra 2020. godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE