Obrenovac, 08.08.2022

MOŽE IM SE


Izvor: Beta/nova.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 28.10.2020.
CINS: U Skupštini i poslanici koji nisu prijavili troškove

Foto:TANJUG/SAVA RADOVANOVIC


Trećina novoizabranih poslanika koji su bili i u prošlom sazivu parlamenta nije prijavila novac koji je dobila za korišćenje svog automobila za dolaske na sednice ranijih godina, piše danas Centar za istraživačko novinarstvo (CINS).

Kako se navodi u tekstu, najmanje 32 aktuelna poslanika nisu prijavila naknadu za gorivo tokom prethodnog mandata, a putovali su iz drugih gradova na sednice u Beograd.

“Taj prihod se ne može naći ni u jednom njihovom izveštaju dostupnom na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije”, piše CINS u novom istraživačkom tekstu.

Taj portal podseća da ukoliko se prihodi poslanika smanje ili uvećaju za iznos prosečne godišnje neto plate, oni su dužni da podnesu vanredni izveštaj o prihodima u koje će uvrstiti prihod od goriva, a da poslanici taj prihod moraju prijaviti i ukoliko samo gorivo prevazilazi taj limit.

“Iako je 2016. Agencija zbog ovoga kaznila upozorenjem Zorana Babića, institucije (Državna revizorska institucija i Budžetska inspekcija) kojima je tražila dalje provere to do danas nisu uradile”, dodaje CINS.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE