Obrenovac, 08.08.2022

SRBIJA POSTAVLJA STANDARDE - IMAMO MINISTARSTVO ZA DIZANJE PROCENTA


Izvor: nova.rs/Tanjug/Lokalne novine | Obrenovac, 28.11.2020.
Čomić: Završićemo ovu godinu sa boljim političkim ocenama

Foto:TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC/nr


Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić izjavila je da veruje da vrednosti za koje su se založili predsednica Vlade i predsednik Srbije i stvaranjem tog ministarstva zaslužuju dobrobit sumnje da ćemo ovu godinu završiti sa mnogo boljim ocenama u političkim kriterijumima i da ćemo konačno razumeti da se ne može bez dijaloga.

Ona je to rekla u intervjuu za nedeljnik NIN ocenjujući da nema garancije da se u politici režima nešto promenilo, ali da ima želje, jer, kako kaže, da je nema ne bi bilo ni Ministarstva.

“Vrednosti za koje su se založili i predsednica Vlade i predsednik Srbije i stvaranjem ovog ministarstva zaslužuju dobrobit sumnje da ćemo ovu godinu završiti sa mnogo boljim ocenama u političkim kriterijumima i da ćemo konačno razumeti da se ne može bez dijaloga koliko god naše društvo u celini bilo nesklono dijalogu”, rekla je ona.

Ona je dodala i da je ono čime se sada bavi politika Demokratske stranke, kao i da je prihvatila da bude na čelu resora koji vodi jer veruje da će ishod biti dobar i jer je spremna da snosi tu odgovornost.

Upitana šta je društveni dijalog kao resor, ona je kazala da je to napor da se osnuje prostor u koji će ulaziti ljudi koji se ne podnose kako bi razgovarali o temama koje su od društvenog interesa.

“Srbija nije navikla na dijlog, ako ga je ikada i imala, a bez dijaloga kao osnovnog alata demokratije nema napretka. Mi imamo monologe, jednih koji viču sve je super i drugih koji viču ništa ne valja, a u duboki prostor između upadaju građani koji ne čuju da iko priča o stvarnim problemima koje bi trebalo rešavati”, rekla je Čomić.

Govoreći o pritiscima koje je Demokratska stranka, svojevremeno usmeravala ka medijima, Čomić je rekla da je duboko ubeđena da svi mediji moraju da se ostave na miru ako si političar i na javnim poslovima.

“Oni su kraljevi. Oni su tebi potrebni, a ne ti njima. Ne smeš da upotrebljavaš nikakve mehanizme da kontrolišeš ljude koji se kao svojim pozivom bave informisanjem ljudi. Moj stav je da svako ko ima problem sa medijima i novinarima ima problem duboke lične nesigurnosti u ono što jeste i ono što radi”, zaključila je Čomić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE