Obrenovac, 19.08.2022

EVROPO EVO NAS


Izvor: nova.rs/Tanjug/Lokalne novine | Obrenovac, 29.11.2020.
Joksimovi─ç: Vlada zapo─Źela realizaciju strate┼íkih planova

Foto:TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC


Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimovi─ç razgovarala je sa ambasadorom Nema─Źke u Srbiji Tomasom Šibom o aktivnostima u vreme aktuelnog nema─Źkog predsedavanja EU i saradnji dveju zemalja na planu evropskih integraciji Srbije.

Na sastanku je posebno bilo re─Źi o bilateralnoj saradnji u domenu realizacije razvojne pomo─çi koju Nema─Źka, kao jedan od najve─çih bilateralnih donatora, pru┼ża Srbiji.

Joksmovi─ç se zahvalila Nema─Źkoj na podršci evropskom putu i zna─Źajnom doprinosu ekonomskom razvoju naše zemlje i naglasila da nova Vlada ostaje posve─çena ubrzanju reformi neophodnih ne samo za ─Źlanstvo Srbije u EU, ve─ç pre svega, za kvalitetniji ┼żivot gra─Ĺana.

“Nova Vlada aktivno je zapo─Źela realizaciju strateških planova u oblasti vladavine prava, odr┼żivog privrednog rasta i društveno-ekonomske pravedne tranzicije ka zelenoj ekonomiji i digitalizaciji kao osnovama nove ekonomske politike rasta i sna┼żnijeg regionalnog povezivanja”, rekla je Joksimovi─ç.

O─Źekuje da bi Me─Ĺuvladina konferencija do kraja nema─Źkog predsedavanja pru┼żila priliku Srbiji da sa evropskim partnerima razgovara o dosadašnjim rezultatima u pristupnom procesu i o planovima da se pregovori intenziviraju u narednoj godini, a prema novoj klasterskoj metodologiji za koju se Srbija opredelila na najvišem politi─Źkom nivou.

Šib je ─Źestitao Joksimovi─ç povodom ponovnog preuzimanja te odgovorne funkcije i potvrdio podršku Nema─Źke za strateško opredeljenje Srbije za ─Źlanstvo u Evropskoj uniji.

Sada je va┼żno da se sna┼żno unapredi rad na sprovo─Ĺenju izme─Ĺu EU i Srbije dogovorenih neophodnih reformi, pre svega u oblasti vladavine prava, slobode medija, borbe protiv korupcije i pravosu─Ĺa, kazao je Šib i potvrdio solidarnost Nema─Źke i Evrope u suzbijanju posledica krize izazvane Kovid-19.

Šib i Joksimovi─ç su se saglasili u oceni da je za još sna┼żniji napredak na evropskom putu va┼żan nastavak unutrašnjih reformi, dijalog sa Prištinom i realizacija Ekonomsko i investicionog plana za Zapadni Balkan.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE