Obrenovac, 14.08.2022

PREKO BRDA, PREKO BREGA...


Izvor: nova.rs/Tanjug/Lokalne novine | Obrenovac, 31.12.2020.
Dačić na kraju sednice: Hristos se rodi, živela Srbija

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs


Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je , na poslednjoj sednici jesenjeg zasedanja, da je parlament radio u teškim uslovima pandemije korona virusa i ukazao da je u ovom sazivu održano 11 sednica na kojima je usvojeno 105 akata, 50 zakona i 55 ostalih akata. Posle himne "Bože pravde" Dačić je čestitao poslanicima predstojeće praznike i jesenje zasedanje završio rečima: "Hristos se rodi, živela Srbija".

Dačić je kazao da su samo tri od 50 zakona bili usvojeni po hitnom postupku, što je oko šest odsto.

“Mi smo ispunili sve ono što smo postavili kao svoj cilj na početku. Doneli smo Kodeks ponašanja narodnih poslanika, raspravljali smo o izveštajima nezavisnih tela u plenumu, prvi put smo razmatrali izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije…”, rekao je Dačić u parlamentu.

On je zahvalio svim poslanicima na predanom radu i podsetio da prolećno redovno zasedanje počinje prvog radnog dana u martu.

Predsednik Narodne skupštine je podsetio da je svakog utorka održavao sednice Kolegijuma sa šefovima poslaničkih klubova i najavio novi sastanak već za 5. januar sledeće godine.

“Najviše što smo mogli smo doprineli, i reformama i opštoj političkoj stabilnosti, i situaciji u Srbiji”, rekao je Dačić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE