Obrenovac, 19.08.2022

Erdogan i Vučić razgovarali, uzajamna podrška u borbi protiv koronavirusa


Izvor: B92 | Obrenovac, 11.04.2020.
Predsednik Turske pozvao je srpskog predsednika i preneo mu da je svojim pozivom želeo da izrazi podršku njemu i građanima Srbije u borbi protiv koronavirusa.

Foto: aa.com.tr


Dvojica predsednika su se saglasili da koronavirus ne razlikuje nacije i religije i da je saradnja među državama od presudnog značaja za uspešno suprotstavljanje širenju zaraze u svetu.

Kako je saopštila pres služba predsednika Republike, Vučić je, osim na prijateljskoj podršci, Erdoganu zahvalio na konkretnoj pomoći u zaštitnoj opremi koju je Turska pre dva dana poslala u Srbiju, naglasivši da je ona simbol razumevanja i prijateljstva dveju zemalja, posebno kad se zna da Turska ima više od 40. 000 obolelih.

Predsednici Srbije i Turske su međusobno izrazili žaljenje zbog žrtava bolesti u Srbiji, odnosno u Turskoj. Oni su takođe izrazili nadu da će preduzete odgovorne mere predostrožnosti doprineti da gubitak ljudskih života bude što manji, a da će ekonomske mere uticati na to da Srbija, odnosno Turska, ispune svoje planove za budućnost.

Predsednik Vučić i predsednik Erdogan su se dogovorili da se, ubrzo po okončanju pandemije, sastanu i nastave razgovore o srpsko-turskoj ekonomskoj saradnji, kao i saradnji u drugim oblastima.


Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE