Obrenovac, 08.08.2022

VUČIĆ O NOVOJ MERI ZA PENZIONERE: TRAŽIMO NAČIN DA IM OMOGUĆIMO DA IZAĐU BAR TRI PUTA NEDELJNO


Izvor: Telegraf | Obrenovac, 15.04.2020.
On je rekao da se mere ne donose da bi se neko mučio, već da bi se spasavali životi.

Foto: Printscreen/RTS


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić  govorio je o epidemiji korona virusa u Srbiji, novim merama kada su u pitanju najstariji građani u pitanju kao i novim žarištima Covida-19 u našoj zemlju. Vučić je rekao da će policijski čas za Vaskrs trajati od Velikog petka u 17 časova do utorka u 5 sati ujutru i podvukao da se mere ne donose da bi se neko mučio već da bi se spasavali životi. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će roditelji koji imaju decu sa autizmom moći da izlaze u bilo koje vreme. Vučić je za RTS objasnio da je prvobitno predloženo da im se omogući da izlaze u šetnju od 18.00 do 20.00 časova, ali da će to ipak biti drugačije rešeno i biće im omogućeno da izlaze u bilo koje doba dana, ali će roditelji o tome voditi računa.

Predsednik Srbije rekao je da je sa kriznim štabovima razmatrana nova mera za penzionere.

- Mi tražimo način da im omogućimo da izađu bar tri puta nedeljno, odnosno da izdvojimo 8 sati u okviru policijskog sata jer ne smeju da budu sa drugima u kontaktu. I to ne sme da bude u sat ili dva, nego vreme od 8 ili 6 sati u okviru koji će moći da šetaju pola sata i maksimalno 300 metara od svog mesta prebivališta - rekao je on. 

- Što se penzinera tiče, naravno da oni posle mesec dana boravka u svojim stanovima i kućama gube strpljenje. Ali to smo uradili da bismo njihove živote sačuvali - rekao je Vučić i da je srećan što najveći broj penzionera razume ovu meru. 

Predsednik Srbije rekao je da je u subotu pričao sa patrijarhom i da su imali drugačiji govor. 

- Jedino što mogu da vam garantujem je da ću i sutra pokušati da razgovaram sa patrijarhom, ali nemojte da imate nikakvu sumnju da ću podržati lekare i život. Ali da hapsimo vladike i sveštenstvo ne pada nam na pamet - rekao je Vučić.

- Naš neprijatelj je virus, a ne onaj koji pokušava da se bori protiv virusa - rekao je Vučić. On je rekao i da kada je u pitanju GC Niš direktor nije jedini krivac, već i deca osoba koje su tamo smeštene.

- Molim ljude da to razumeju i da nam po tom pitanju pomognu. Da to shvate i da se sa tim izborimo, da pokušamo da sačuvamo živote - rekao je predsednik Srbije.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je zamolio predsednika Kine Si Ðinpinga za dodatnu pomoć i da je dobio uveravanje da će on tu molbu razmotriti. To je, kaže, veoma važno, jer još traje borba i što više ljudi testiramo, to se registruje više obolelih, a mi, ističe predsednik, za razliku od nekih zemalja, izlazimo sa realnim brojevima obolelih i preminulih.

Vučić je za RTS rekao da je tokom današnjeg telefonskog razgovora zamolio Sija da dozvole Srbiji da kupi još medicinskih aparata, ne zato što su nam potrebni, već zato što želi da bude siguran da će Srbija imati dovoljno aparata, ukoliko zatreba.

On je rekao da je Kini i Siju preneo ogromnu zahvalnost, ističući da je prvi put sa njim razgovarao telefonom što je velika čast za predsednika brojčano male zemlje.

- On je govorio sve najlepše o Srbiji, ja sam ga zamolio da dozvole da kupimo još medicinskih aparat, ne zato što nam nedostaju u ovom trenutku, već zato što ja želim da budem siguran - rekao je Vučić.

On je rekao da je danas i doktorima Predragu Konu i Dariji Kisić Tepavčević rekao da će država da uradi ono što je njena dužnost, makar morali "nešto i da rode".

- Sve države se angažuju, tajne službe se angažuju, svi uzimaju opremu na sve moguće načine - rekao je Vučić.

On je istakao da je dobio uveravanje kineskog predsednika da će razmotriti njegovu molbu.

- Očekujem u kratkom periodu da nešto što bi moglo u budućnosti da nam se dogodi, ako sve krene po zlu, ako krene najgore, ali ne mislim da će tako biti, jer uz svu zabrinutost, sam i optimističan... I da sve krene najgore, mi moramo da imamo sve, jer kod nas ne sme da se dogodi... - rekao je Vučić.Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE