Obrenovac, 02.07.2022

VESI─ć: STARO SAJMI┼áTE POSTAJE MUZEJ


Izvor: Danas | Obrenovac, 02.03.2022.

Foto:Beoinfo


´╗┐

Zamenik gradona─Źelnika Beograda Goran Vesi─ç primio je danas u Starom dvoru zamenika direktora za me─Ĺunarodne poslove Ameri─Źkog memorijalnog muzeja Holokausta dr Roberta Vilijamsa.

Prijemu su prisustvovali pomo─çnik gradona─Źelnika Andreja Mladenovi─ç, zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulovi─ç, sekretar za kulturu Ivan Karl i direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda Olivera Vu─Źkovi─ç.

Vesi─ç je istakao da je tema sastanka bila projekat Starog sajmišta na kome Grad Beograd radi zajedno sa Vladom Republike Srbije.

„Grad Beograd upravo završava projekat za gra─Ĺevinsku dozvolu za rekonstrukciju Centralne kule. U me─Ĺuvremenu Vlada Srbije, odnosno Ministarstvo kulture formiralo je Upravni odbor muzeja koji treba da krene u rešavanje imovine, odnosno raseljavanje uz adekvatnu zakonsku nadoknadu. Nakon toga ─çemo da raspišemo me─Ĺunarodni konkurs za ure─Ĺenje i pretvaranje Starog sajmišta u memorijalni centar“, rekao je Vesi─ç.

On je istakao da se razgovaralo i o našoj nameri da Centralna kula bude mesto na kome ─çe se, osim izlo┼żbenog prostora, u─Źiti o svim u┼żasima Holokausta: „Dogovorili smo se da naša delegacija poseti Muzej Holokausta u Vašingtonu ve─ç tokom ovog prole─ça i zajedno sa njima vidimo kako oni u─Źe svoje mlade generacije, pripadnike vojske, policije i drugih dr┼żavnih slu┼żbi o tome šta se dešavalo u Holokaustu kako ti u┼żasi ne bi bili zaboravljeni.“

On je izrazio zadovoljstvo što Beograd ima podršku „Ameri─Źkog memorijalnog muzeja Holokausta i što ─çe oni biti naš partner, kao i Muzeja Jad Vašem koji ─çe zajedno sa nama u─Źestvovati u ovom projektu.“


Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE