Obrenovac, 28.05.2023

VUČIĆ U POSETI ŠPANIJI


Izvor: Srbija Danas | Obrenovac, 24.02.2022.
Značajan susret sa kraljem Španije i predsednikom Vlade

Foto:Srbija Danas/ Saša Džambić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je u jednodnevnoj radnoj poseti Kraljevini Španiji. Imao je odvojene susrete sa kraljem Španije Felipeom Šestim i predsednikom Vlade Pedrom Sančezom, saopšteno je iz Službe za saradnju s medijima predsednika Republike.Tokom boravka u Madridu, Aleksandar Vučić je prisustvovao potpisivanju Ugovora o kupovini dva transportna aviona CASA C-295 kompanije "Erbas".

Uoči odlaska u Madrid, Vučić je najavio da će pozvati kralja Felipea i premijera Sančeza da posete Srbiju.

- Srpski i španski zvaničnici imaju retko susrete, oni nisu bili u Beogradu 50 godina. Pozvaću kralja Felipea Šestog i premijera Sančeza da posete Srbiju, oni su iskreni prijatelji naše zemlje i to je veoma važno za nas - rekao je Vučić.

Kada je reč potpisivanju ugovora kojim Srbija kupuje dva transportna španska aviona, Vučić je istakao da je to veoma važno za našu zemlju.

To je značajno, jer ćemo imati sve više aerodroma, moći ćemo da povezujemo Kraljevo i Niš i Beograd i Bačku i Banat i Pčinjski okrug, a to je veoma važno i u savremenim manevrima i u trenucima kada vam je potrebno pomeranje vaših snaga i pomeranje jedinica - rekao je Vučić.

Španija je, inače, jedna od pet zemalja Evropske unije koja ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, a Srbija sa tom zemljom neguje prijateljske odnose.

Robna razmena između Srbije i Španije beleži rast poslednjih godina, a kao najatraktivnije sektore za ulaganja u Srbiji Španija izdvaja obnovljive izvore energije, saobraćajnu infrastrukturu, agroindustriju, energetiku i zaštitu životne sredine.

Realne izglede za povećanje izvoza na špansko tržište imaju proizvodi gumarske, drvne i industrije nameštaja, te prehrambeni proizvodi, smrznuto i konzervirano voće.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE