Obrenovac, 19.08.2022

Vulin: Policija brine o bezbednosti Srba na Kosovu


Izvor: Telegraf | Obrenovac, 13.12.2020.
Mi nismo na prostoru Kosova i Metohije, ali to nas ne sprečava da dobro poznajemo situaciju - rekao je on

Foto: ATA images
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas u Kuršumliji, nakon obilaska Koordinacione uprave za Kosovo i Metohiju, da Srbi iz južne srpske pokrajine treba da znaju da policija, iako nije prisutna na KIM, vodi računa o njihovoj bezbednosti.

Koordinaciona uprava za KIM MUP-a Srbije, prema njegovim rečima, radi veoma važan i odgovoran posao i pored toga što je 1999. godine Rezolucijom 1244 sa prostora KIM uklonjeno aktivno prisustvo naše policije.

- Sva lična dokumenta, registarske tablice, sve što je potrebno za svakodnevni život svih Srba koji žive na prostoru KIM ovde se sabira i činimo sve da se u područnim upravama gde su izmeštene naše uprave sa KIM, obezbedi da ljudi mogu da obave poslove iz nadležnosti MUP-a - objasnio je Vulin, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

Ministar je dodao da Koordinaciona uprava vodi računa i o bezbednosti svih Srba na prostoru KIM, prati šta se dešava i vodi računa da se ne desi ništa loše.

- Mi nismo na prostoru Kosova i Metohije, ali to nas ne sprečava da dobro poznajemo situaciju, da o njoj obaveštavamo i nosioce međunarodne zajednice, koji su odgovorni za bezbednost Srba na prostoru KIM, koji treba da znaju da njihova policija uvek brine o njima - zaključio je ministar unutrašnjih poslova.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE