Obrenovac, 07.06.2023

RUSI PRECRTANI: OBJAVLJENA TABELA EVROLIGE


Izvor: Novosti | Obrenovac, 02.03.2022.
EVROLIGA je donela odluku da iz svojih takmičenja, Evrolige i Evrokupa, izbaci sve klubove iz Rusije.

Foto:EPA
To se odonosi na evroligaše CSKA iz Moskve, UNIKS Kazanj i Zenit Sankt Peterburg, kao i na učesnika Evrokupa, Lokomotivu Kubanj iz Krasnodara. U odluci čelnika elitnih evropskih klupskih takmičenja navodi se, u tački jedan, da su pomenuti klubovi suspendovani, a u tački dva sledeće: - Evroliga će nastaviti da pomno prati razvoj događaja (u vezi sa vojnom operacijom Rusije u Ukrajini, prim. prev.).

 

Ako se situacija ne bude razvijala na povoljan način, sve ligaške utakmice odigrane protiv ruskih klubova biće anulirane, i tako će se dobiti novo stanje na tabeli. CSKA Moskva, Zenit Sankt Peterburg i UNIKS Kazanj bili su rangirani u Top 8, tako da isključenje ovih timova otvorilo je vrata za druge ekipe. BasketNews je napravio sliku nove tabele Evrolige sa poništenim rezultatima ruskih klubova. Top 4 ostaje isti, ali donji timovi profitiraju

 

. Aktuelnom šampionu Evrolige odgovarala bi aktuelna situacija.Tim Ergina Atamana bio je 9. pre suspenzije Rusa, ali pošto je Anadolu Efes pobedio samo u 2 od 6 utakmica protiv CSKA, Zenita i UNIKS-a, popeo bi se na peto mesto. Crvena zvezda bi bila deseta sa 8-12 (bila je 13. dok Rusi nisu suspendovani), a Monako bi najviše izgubio jer bi pao za jednu poziciju. Zvezda je izgubila od Uniksa u obe utakmice, pobedila je Zenit u Rusiji, izgubila u Sankt Peterburgu. Od CSKA je izgubila u Moskvi sa 78:76, a Moskovljane bi trebalo da ugosti 23. marta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE