Obrenovac, 29.11.2021

POTPISAN UGOVOR O FINANSIRANJU FK RADNIČKI


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 15.07.2021.
Predstavnici Gradske opštine Obrenovac i fudbalskog kluba Radnički Obrenovac potpisali su ugovor o finansiranju u vrednosti od šest miliona dinara

Foto:lokalnenovine.rs


Miroslav Čučković, predsednik Gradske opštine Obrenovac je sa ponosom izjavio da je potpisan ugovora o finansiranju sa FK Radnički.

– Potpisivanje današnjeg programa predstavlja zaista jednu novu eru u budućnosti FK Radnički, naše popularne ”Rabe”. S obzirom da smo mi kao opština imali velikih problema u proteklim godinama i svi znate da smo morali da se posvetimo dovođenju investitora radi izgradnje fabrika u Obrenovcu kako bi se narod zaposlio. Nakon toga smo uspeli da izgradimo u najvećoj meri osnovnu infrastrukturu koja je bila neophodna za život ljudi. Pored svega mislim na vodovod, kanalizaciju, grejanje, asfalt i sve ono što su bile potrebe svih naših mesnih zajednica. Nakon toga smo ulaganje u obrazovanje zaokružili izgradnjom sada dva obdaništa, jednog u Belom Polju koje završavamo i budućeg u Bariču – rekao je Čučković i podsetio da je do sada izgrađeno pet fiskulturnih sala u školama širom opštine Obrenovac.

– Što se tiče zdravstvenog sistema, završili smo novu zgradu Doma zdravlja i završavamo naš Zdravstveni centar do kraja ove godine. U narednih pet godina imamo jasan plan i viziju da ovaj prostor bude nešto čemu će biti posvećena ogromna sredstva iz budžeta, pre svega u iznosima koji su važni za to da imamo kvalitetne stručnjake u sportskom pogonu. Moram da kažem da se mi nećemo mešati u sportske odluke bilo kog nivoa selekcija u našem FK Radnički, ali želimo da oni budu deo Prve lige Srbije i želimo da to finansijski podržimo kao opština i da tu vrstu ulaganja u ljude pre svega u dobre trenere, našu zlatnu Obrenovačku decu pospešimo i ulaganjem u infrastrukturu – saopštio je Čučković i najavio nova ulaganja u sport u Obrenovcu.

– Bio sam fasciniran Sportskim centrom ”Kolubara” u Lazarevcu, oni pored svog stadiona imaju i nekoliko terena za fudbal, košarku, atletiku i sve to želimo da napravimo kod nas. Današnji zadatak i sastanak je bio na temu uključivanje Elektro privrede. Ja sam uputio direktoru Grčiću molbu da i mi dobijemo reflektore na ovom našem stadionu da bismo mogli da od ulaza u Obrenovac napravimo jedan ukras koji će biti na ponos svih Obrenovčana, a pre svega biti dom mališana koji žele da se bave fudbalom. Takođe, moram da istaknem da smo ponosni na činjenicu da su se Joca Markovski, Juričić i Bojović vratili u svoju kuću posle uspešnih karijera. To će zaista biti magnet za sve one klince koji danas kreću u osnovnu školu, kao što su nekada Arsa i Maksa zajedno sa Žojom bili magnet za one klince koji su tada dolazili u Radnički. Da imamo taj nivo u kome će Radnički biti izdignut i biti prvi u našem gradu, a svi ostali biti uspešni u onim selekcijama koje su oni želeli da ostvare. Uglavnom da svi klubovi uz nastavak Eko dinara kao podrške i ostalih programskih aktivnosti budu nešto što će pratiti Radnički i u razvoju sporta i fudbala u Obrenovcu – zaključio je Čučković.

Dragan Blažić, pomoćnik predsednika Gradske opštine Obrenovac je izjavio da je ugovor o finansiranju od velike važnosti za FK Radnički.

– Ugovor koji je danas potpisan između Gradske opštine Obrenovac, odnosno predsednika Miroslava Čučković i FK Radnički je od izuzetne važnosti za naš klub i to nam daje mogućnost da razmišljamo samo o sportskom segmentu. Sada znamo da ćemo imati dovoljno opreme, lopti, obezbeđen prevoz i imaćemo za ove klince koji su počeli prvi dan priprema – rekao je Blažić i naglasio da su uslovi koje poseduje FK Radnički najbolji u regionu.

Blažić je saopštio da je pre šest godina FK Radnički imao velikih problema sa finansijama, ali da se stanje evidentno popravilo.

– Danas je potpisan jedan od ugovora, ovo nije jedini ugovor koji imamo sa opštinom na šest miliona. Svakodnevno nam od opštine stiže i pomoć koja nije finansijska, ali nam omogućava da se takmičimo i razvijamo. To nam daje za pravo da razmišljamo da je mera za FK Radnički Prva liga – poručio je Blažić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE