Obrenovac, 29.11.2021

HEROJSKI ČIN JASMINE MICKOSKE - Spasila život fudbalerki Sloge iz Zemuna


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 08.11.2021.
Na derbi utakmici Super lige Srbije za žene između ekipa TSC (Kanjiža) i Sloga (Zemun) viđena je izuzetno dramatična situacija.

Foto: lokalnenovine.rs


Na derbi utakmici Super lige Srbije za žene između ekipa TSC (Kanjiža) i Sloga (Zemun) viđena je izuzetno dramatična situacija. Naša sugrađanka Jasmina Mickoska, inače glavni sudija na susretu i jedan od najboljih ženskih sudija u zemlji, spretno je reagovala i sprečila gušenje igračice Sloge. Igrao se 88.minut utakmice, lopta posle slobodnog udarca pogađa u glavu igračicu Emiliju Živković, koja pada i gubi svest. To je srećom primetila Mickoska koja je bila u blizini i brzom reakcijom izvadila jezik iz usta i sprečila gušenje pomenute devojke.

"Posle slobodnog udarca, lopta je na putu do gola pogodila igračicu Sloge, nakon čega ona pada, gubi svest i kreće da se guši. Brzo sam pozvala lekarsku ekipu, ostale devojke su ostale paralisane, niko nije verovao šta se zapravo dešava, tako da samim tim nije bilo ni reakcije, a ja sam odmah dotrčala do nje, okrenula je na stranu i krenula da joj vadim jezik iz usta, gušila se i bila je u nesvesnom stanju. Da me ne bi ugrizla ili da ne bi došlo do nečeg neželjenog, drugu pištaljku sam stavila kao zaštitu između zuba i da bi imala mogućnost disanja. Devojka je više puta dolazila sebi, ali je odmah gubila svest, bez kontrole, nakon čega je došla i ekipa hitne pomoći koja ju je zbrinula i sanitetom odvezla do bolnice u Subotici. Mi smo dužni da u svakoj situaciji budemo pribrani, svesni situacije, kako u službi, tako i u sudijskom poslu, gde u najtežim situacijama treba pravovremeno reagovati i doneti ispravnu odluku, bez posledica" - rekla je Jasmina Mickoska, čiji je herojski čin spasao jedan ljudski život.

Situacija u Kanjiži je najveći dokaz da sudije treba da odreaguju u trenutku pravilno i mirne glave, tako da imajte u vidu to kad dođete na teren i imate primede na neke odluke. Heroj, Jasmina Mickoska odlučila se za sudijski poziv 2011.godine, a poznavanje igre i njen karakter na terenu brzo je doveo do Super lige Srbije za žene, gde je debitovala 2015.godine.

Bravo Jasmina!!!


Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE