Obrenovac, 17.09.2021

KK 'Radnički' nakon duge pauze novu sezonu otvara na svom terenu protiv KK 'Žitko'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 07.10.2020.
Izabranici Ivana Žigeranovića spremno dočekuju nove izazove.

Foto: lokalnenovine.rs


Nakon sedam meseci pauze košarkaši Radničkog odigraće sledeće nedelje prvu prvenstvenu utakmicu. Pre toga očekuje ih i kup utakmica u Beogradu. Pod dirigentskom palicom Ivana Žigeranovića momci odlično treniraju i spremno dočekuju nove izazove. Okosnicu tima čine igrači iz Obrenovca, što je za svaku pohvalu.

"Što se tiče prvog tima prva zvanična utakmica nam je u četvrtak u Beogradu protiv ekipe KK "Žitko". U pitanju je kup utakmica, a protiv istog protivnika igramo i prvo prvenstveno kolo u ponedeljak od 21:00h. Napravili smo jednu dobru selekciju, prošli smo i taj period adaptacije nakon višemesečne pauze od marta do juna meseca. Posle toga smo se okupili, probali da napravimo što je moguće bolji pripremni period kako bi spremni dočekali sezonu." - rekao je Ivan Žigeranović, trener KK "Radnički".

Odmah nakon prvog tima na teren izlaze kadeti, a zatim i juniori.

"Već 17.oktobra krećemo sa kadetima, za juniore čekamo još potvrdu. Momci, stručni štab i ja sa nestrpljenjem čekamo da konačno krenemo i uđemo na teren." - dodao je Žigeranović.

Ivan Žigeranović iza sebe ima bogatu igračku karijeru, krenuo je iz KK "Ergonom", a zatim sledi odlazak u FMP, gde u sezoni 2007 osvaja Kup Radivoja Koraća. Jednu sezonu proveo je u Borcu iz Čačka, a zatim odlazi u rumunski Gaz Metan Medijaš, gde takođe provodi jednu sezonu. Sezonu 2010/2011 provodi u ekipi Turov. Sezonu 2011/2012 počinje ponovo u Borcu iz Čačka, da bi se iste sezone vratio ponovo u Gaz Metan. U sezoni 2012 ponovo oblači dres ekipe Turov i sa njima osvaja prvenstvo Poljske i po prvi put nastupa u Evroligi. Put ga dalje vodi u Rumuniju gde je nosio dres ekipa Asesoft i Kluž-Napoka. Pred početak 2016/2017 ponovo je obukao dres Borca iz Čačka gde je stekao status legende. Od 2016 do 2018 nosio je dres ekipe Sombathelj iz Mađarske. U sezoni 2018/2019 nastupa za Radnički iz Obrenovca. Nema sumnje da će neki novi klinci imati šta da nauče od njihovog trenera, prekaljenog majstora Ivana Žigeranovića.

Trening košarkaša Radničkog koji je održan sinoć u hali pratio je i Miloš Stanković, predsednik Komisije za sport.

"Sve nas u Gradskoj opštini Obrenovac raduje brojnost i kvalitetan rad kada je u pitanju KK "Radnički". Posebno obraćamo pažnju na to da su sva deca, uključujući i seniore iz Obrenovca i to je mogu da kažem jedna velika pobeda pre svega za Radnički, a naravno i za grad Obrenovac." - rekao je Miloš Stanković, predsednik Komisije za sport.

Rukovodstvo KK "Radnički" zahvalilo se ovom prilikom OK "TENT" i RK "Radnički" na ustupljenim terminima u sportskoj hali. 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE