Obrenovac, 19.09.2021

TRKA MIRA PROŠLA KROZ OBRENOVAC (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 17.05.2018.
Trka mira – Peace Run 2018, najduža štafetna trka na svetu, prošla je juče i kroz naš grad

Foto:lokalnenovine.rs
Internacionalni tim trkača su na Trgu dr Zorana Đinđića dočekali i pozdravili predstavnici Gradske opštine Obrenovac, okupljeni građani kao i članovi plesnog kluba ”Golub”, baletskog studia ”Idea” i fitnes studia ”Fokus”.

Miloš Stanković, član Veća, poželeo je dobrodošlicu trkačima u ime Gradske opštine Obrenovac, naglasivši da je ponosan što Trka mira, posle četiri godine, ponovo prolazi kroz naš grad.

Predrag Knežević, predsednik Trke mira za Srbiju, istakao je da baklja koju učesnici trke nose simbolizuje mir, prijateljstvo, harmonija i ljubav među ljudima, bez obzira na versku pripadnost, rasu i boju kože. Ona se prenosi i daje usput i ljudima koje trkači susreću.

Predsednik Trke za Evropu Topi Devašišu rekao je da je putovanje veliko, ali da su članovi tima srećni što su u mogućnosti da baklju mira donesu u Obrenovac.

Nakon programa i obraćanja, svi učesnici trke su se predstavili prisutnim Obrenovčanima, a zatim ih zamolili da preuzmu baklju u svoje ruke. Učesnik Trke mira postaje svako ko pretrči sa bakljom makar i nekoliko koraka ili onaj ko je samo uzme u ruku i na taj način podrži plemenitu ideju svetskog mira i harmonije.

Trku podržavaju Narodna Skupština Srbije i Olimpijski komitet Srbije, a baklju mira su do sada držali milioni ljudi širom sveta, među kojima su predsednici država, premijeri, sportisti, umetnici...

Trka je nastavila svoj put u pravcu Beograda, a ove godine internacionalni tim trkača zajedno sa našim vrsnim ultramaratoncima od 15. do 19. maja, trči deonicu evropske trase od granice BiH preko opština Loznica, Šabac, Obrenovac, Beograd, Grocka, Smederevo, Požarevac, Veliko Gradište Golubac, Donji Milanovac, Tekija i Kladovo. Na graničnom prelazu u Kladovu će napustiti našu zemlju i ući u Rumuniju nastavljajući svoj put kroz Evropu.

Trku Peace Run je 1987. osnovao Šri Činmoj, sportista, filozof, slikar i pesnik koji je svoj život posvetio unapređenju ideala svetskog mira i svetske harmonije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE