Obrenovac, 19.09.2021

”Pokret za žensku košarku Marina Maljković” godinu dana u Obrenovcu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 10.02.2018.
Za godinu dana rada kroz ovaj program je prošlo 120 devojčica iz Obrenovca

Foto:SKC Obrenovac
Sportsko udruženje koje je osnovala selektorka ženske košarkaške reprezentacije "Pokret za žensku košarku Marina Maljković" u prethodne dve godine napravilo je veliki iskorak u promociji ženske košarke, kako u Beogradu, tako i u Srbiji i uspelo je da aktivira blizu 1000 devojčica da redovno treniraju košarku.

Ovaj besplatan program se već godinu dana uspešno realizuje i u Obrenovcu, zahvaljujući dobroj saradnji "Pokreta za žensku košarku Marina Maljković", KK "Radnički" i GO Obrenovac.

Ilija Kovačić, koordinator "Pokreta za žensku košarku Marina Maljković"  rekao je da je zadovoljan kako sve funkcioniše u Obrenovcu od početka saradnje i naglasio da ga posebno raduje što je odziv devojčica veoma velik.

"Posle godinu dana rada vidljivi su rezultati stručnih ljudi koji se bave besplatnim treninzima u Obrenovcu.Moram da istaknem veliku zahvalnost ljudima iz opštine Obrenovac koja nam je dosta pomogla da ovaj program funkcioniše." - rekao je Kovačić.

Predsednik Komisije za sport, Miloš Stanković naglasio je da je pre sedam, osam godina ugašen i poslednji klub ženske košarke u Obrenovcu, tako da je cilj Komisije za sport bio da se ženska košarka koja je bila u jako lošem stanju u Obrenovcu podigne na viši nivo.

"Ovaj pokret je dosta pomogao da se devojčice ponovo animiraju, da krenu da se bave košarkom i sportom. Jako smo zadovoljni što je kroz ovaj program koji podržava Gradska opština Obrenovac prošlo preko 120 devojčica za ovih godinu dana, jer nam je cilj da kao i kroz ostale naše programe i kroz Eko dinar gde svako dete može da se sportom bavi besplatno, kroz školski sport koji je na visokom nivou na teritoriji Gradske opštine Obrenovac imamo prilku da vratimo žensku košarku na stare staze slave i omogućimo svim devojčicama koje žele da  besplatno treniraju." - rekao je Miloš Stanković.

Škola košarke je namenjena svim devojčicama koje pohađaju osnovnu školu od prvog do osmog razreda. Treninzi se održavaju u sportskoj sali SKC-a u Obrenovcu. Škola je potpuno besplatna i namenjena je afirmaciji ženske košarke i promociji sporta i zdravog života. 

Besplatni treninzi održavaju se po programu Marine Maljković. “Pokret za žensku košarku Marina Maljković” ima za cilj da devojčice osnovnoškolskog uzrasta uči košarkaškim veštinama, ali i ostalim elementima fizičke kulture koji značajno utiču na njihov razvoj i socijalizaciju.

Podršku školi košarke pružili su Gradska opština Obrenovac, Javno preduzeće Sportsko kulutrni centar ,,Obrenovac”, komisija za sport GO Obrenovac kao i košarkaški klub Radnički Obrenovac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE