Obrenovac, 18.09.2021

SPORT SE VRAĆA U ŽIVOT


Izvor: obrenovac.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 30.05.2020.
Potpisani ugovori o finansiranju programskih aktivnosti sportskih klubova sa teritorije opštine Obrenovac

Foto:lokalnenovine.rs


Gradska opština Obrenovac danas je u prostorijama Javnog preduzeća SKC ”Obrenovac” potpisala ugovore sa sportskim klubovima sa teritorije opštine Obrenovac o finansiranju njihovih redovnih programskih aktivnosti. Redovnim finansiranjem programskih aktivnosti sportskih klubova, Gradska opština Obrenovac pruža pozitivan doprinos kvalitetnijem funkcionisanju sportskih klubova i popularizaciji sportskih aktivnosti među mlađom populacijom. Događaju su prisustvovali predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković i predsednik Komisije za sport opštine Obrenovac, Miloš Stanković.

Stanković je ovom prilikom ukazao na značaj koji ima ovakav vid podrške Gradske opštine Obrenovac za sportske klubove i realizaciju njihovih redovnih programskih aktivnosti.

– Moram da konstatujem da je težak period koji je bio vezan za sport i naravno za sve ostale društvene aktivnosti iza nas i da nas pre svega raduje početak ponovnog bavljenja sportom. Naravno kada se počne sa treninzima postavlja se odmah i pitanje načina finansiranja, što je i danas bilo postavljeno kao tema razgovora. Danas su potpisivani ugovori o finansiranju programskog dela aktivnosti sportskih klubova i mislim da će u narednom periodu mnogo toga u klubovima biti poboljšano, da će se deca u istim zadržati i da će se stvoriti uslovi da se animira veći broj dece, da uzmu ušće u sportskim aktivnostima – istako je Stanković.

On je rekao da očekuje da će ove godine manji broj dece otići na more i van granica države, pa će se tako stvoriti nove prilike da se veći broj dece uključi u neku od sportskih aktivnosti.

Stanković je objasnio da potpisani ugovori predviđaju finansiranje aktivnosti klubova na godišnjem nivou, prema njegovim rečima misli se pre svega na plaćanje suđenja, kotizacija, nabavku neophodne opreme i svega onoga što bi učinilo da se sportski događaji nesmetano odvijaju.

– Što se tiče potpisivanja ugovora u toku su prva i druga faza, pa kako klubovi budu opravdavali sredstva iz prethodnog perioda, tako će potpisivati i nove ugovore. Kada je konkursni deo u pitanju, učestvovalo je 46 ekipa koje će imati mogućnost, na osnovu bodovanja Komisije za sport opštine Obrenovac, da dobiju sredstva kojima će moći ove odine da raspolažu u okviru programskih aktivnosti – objasnio je Stanković.

Jevtović Goran, OFK Zabrežje izrazio je zahvalnost opštini Obrenovac i objasnio koliko će finansijska podrška koju pruža Gradska opština Obrenovac značiti za redovno funkcionisanje sportskih klubova.

– Zahvalio bih se čelnicima opštine Obrenovac, što su nam izašli u susret i pomogli nam da lakše prebrodimo ovaj prethodni period. Nakon dva meseca pauze, vraćamo se redovnim aktivnostima. Ova pomoć će značiti svima nama, kao podrška u daljem funkcionisanju – rekao je Jevtović

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE