Obrenovac, 19.09.2021

ODRŽANA MALA ŠKOLSKA OLIMPIJADA


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 07.05.2018.
Organizatori ove manifestacije su Komisija za sport Gradske opštine Obrenovac i Sportski Savez Obrenovac, a pobednici će ići na gradsko takmičenje

Foto:lokalnenovine.rs
U sportskoj hali SKC ”Obrenovac” održana je manifestacija ”Mala školska olimpijada”. Učenici prva tri razreda iz svih osnovnih škola sa teritorije opštine Obrenovac takmičili su se na poligonima, gde se ocenjivala brzina i spretnost.

Manifestaciju je otvorio predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković koji je istakao da je cilj opštine pravilan razvoj dece i promovisanje zdravog života.

– Tužno je što škole iz Zvečke i Skele još uvek nemaju fiskulturnu salu i nemaju mesto gde bi svoju decu spremili za ovu olimpijadu, ali im obećavam da ćemo obe sale završiti, do kraja ove školske godine će biti gotova sala u Skeli, a do kraja sledeće u Zvečkoj – najavio je Čučković.

Član Veća Miloš Stanković je rekao da se danas takmiči oko 400 učenika nižih razreda osnovnih škola.

– Zaokružili smo ceo ciklus, od najranijeg detinjstva, to jest, od treće do sedme godine deca imaju mogućnost da se u ovoj hali besplatno uključe u školicu sporta. Od sedme do desete godine sva deca besplatno borave na planinama, a kroz program ”Eko dinar” sva deca do 18. godine besplatno se mogu baviti sportom kojim žele. Kroz opštinski budžet je podržano i finansiranje sporta kako bi seniorske ekipe mogle da funkcionišu i time smo napravili uslove da obrenovački sport ide napred – kazao je Stanković i izrazio zadovoljstvo činjenicom da se u Obrenovcu veliki broj dece bavi sportom.

Organizatori ove manifestacije su Komisija za sport Gradske opštine Obrenovac i Sportski Savez Obrenovac, a pobednici će ići na gradsko takmičenje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE