Obrenovac, 23.10.2021

Obrenovac ugostio mlade rvače


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 07.04.2019.
U hali Sportsko-kulturnog centra 'Obrenovac' organizovano je prvenstvo Beograda u rvanju

Foto:lokalnenovine.rs
Rvanje, kao jedan od najstarijih i najpopularnijih sportova, danas je u našem gradu okupilo veliki broj mladih i talentovanih sportista. Prvenstvo Beograda u rvanju bilo je dovoljan razlog i za Obrenovčane da nedelju provedu u hali Sportsko-kulturnog centra, kako bi se još više zbližili sa najtrofejnijim olimpijskim sportom u Srbiji.

„Prelepa sportska manifestacija... Mislim da je ovo, u poslednih desetak godina, najposećeniji rvački turnir u Obrenovcu. Ovde smo da pokažemo našoj deci da je rvanje najtrofejniji olimpijski sport u Srbiji, da na nivou statistike ima manji broj povreda nego fudbal, da tu nema nijednog udarca, već da se radi o obliku slobodnog kretanja“, rekao je Nenad Pavlović iz obrenovačkog Rvačkog kluba „Soko“.

Za organizaciju ove sportske manifestacije pobrinuli su se Rvački klub „Soko“ i Gradska opština Obrenovac. Predsednik Komisije za sport Miloš Stanković kazao je da su događaji poput današnjeg prvenstva značajni i za obrenovačku omladinu, ali i za sam Obrenovac.

„Obrenovac je postao ozbiljno stecište važnih dešavanja kada je u pitanju sport na teritoriji cele Republike Srbije. Preko 150 takmičara i preko 20 klubova je uzelo učešće na Prvenstvu Beograda, što je zaista veliki uspeh“, istakao je Stanković.

On je ovom prilikom izrazio zahvalnost Javnom preduzeću „Toplovod“ iz Obrenovca, kao i JP „Elektroprivreda Srbije“ na doprinosu prilikom organizacije takmičenja.

Najbolji takmičari koji su danas svoje snage odmerili u grčko-rimskom i slobodnom stilu izborili su se za plasman na državno prvenstvo, što ih dalje vodi do Olimpijskih igara. Seniori, juniori, kadeti i pioniri predstavili su svoje veštine u fer i korektnoj sportskoj atmosferi, zadovoljni organizacijom i podrškom publike sa tribina.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE