Obrenovac, 25.09.2022

U OBRENOVCU ODRŽANO PRVENSTVO U RVANJU


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 26.03.2022.
Sportsko kulturni centar Obrenovac i Rvački klub SOKO bili su uspešni domaćini prvenstva u rvanju.

Foto:lokalnenovine.rs
U poslednje tri godine, opština Obrenovac domaćin je Prvenstva Beograda u rvanju. Na ovogodišnjem takmičenju učešće su uzeli  dečaci i devojčice od 15 godina, kao i seniori i seniorke od 20 godina. Sportsko kulturni centar Obrenovac i rvački klub Soko iz Obrenovca, bili su vrlo uspešni domaćini.

Rvački klub ”Soko” osnovan je 2010. godine, a trenutno u klubu trenira oko 20 dečaka i devojčica starosti  od 15 do 20 godina. Treninge vode dva licencirana trenera, a treninzi za sve članove kluba su besplatni.

Na početku takmičenja prisutne je  pozdravio Miroslav Čučković, predsednik Gradske opštine Obrenovac.

– Želim da se lepo osećate u našem gradu, da danas sportski, rvački duh pobedi i da čuvate ovaj sveti sport u budućnosti. Treneri koji odlaze i danas uz veliki pijetet prema našem treneru Gaćuši, ono što je za nas ostalo je da se borimo dok smo živi za budućnost rvanja i sve medalje koje ćemo doneti sa velikih takmičenja. Živela Srbija, živeo Obrenovac! – poručio je Čučković.

Miloš Stanković, član Veća Gradske opštine Obrenovac je izjavio da je ovo prvenstvo veoma važno za opštinu Obrenovac.

– Obrenovac ima samo jedan rvački klub i činimo sve kako bi rvanje podigli na još viši nivo i da pre svega deci ukažemo koliko je važno bazično rvanje. Takođe, veoma smo zadovoljni što uspevamo da dobijemo organizaciju od Rvačkog Saveza Beograd i ponosni smo na tu tradiciju. Činićemo sve i u narednom periodu kako bi popularizovali ovaj sport i kako bi pomogli lokalni klub, koji je finansiran od strane GO Obrenovac i nadam se da će to biti dobar zamajac kako bi što više dece treniralo – kazao je Stanković.

 Potpredsednik Sportskog Saveza Beograda, Mladen Kecman,   pohvalio je organizatore turnira i naglasio da rvanje pored toga što spada u naše najtrofejnije sportove je i bazičan sport koji razvija sve segmente ljudskog organizma.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE