Obrenovac, 25.05.2024

”EKO DINAR” - GO OBRENOVAC PODRŽAVA RAZVOJ SPORTA


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 22.04.2023.
Projekat ”Eko dinar” u Obrenovcu sprovodi se već 10 godina zaredom

Foto:obrenovac.rs


Ovim projektom Gradska opština Obrenovac kroz finansijsku podršku sportskim klubovima sa teritorije opštine Obrenovac, omogućila je najmlađim građanima besplatno bavljenje sportom.

Ove godine sredstva koja Gradska opština donira sportskim klubovima uvećana su za 50%, pa s tim u vezi, sportski klubovi koji su obuhvaćeni ovim programom, za svako dete koje trenira dobijaju po 3.000,00 dinara.

– Koliko su sport i uopšte fizička aktivnost važni u odrastanju dece, zna svaki roditelj. Naš je cilj da motivišemo roditelje da ukljče decu u trenanžni proces i na taj način unaprede sazrevanje deteta. Na treninzima deca se druže, igraju sa svojim vršnjacima, što su dobri uslovi za odrastanje deteta, a kroz bavljenje sportom naučiće i neke konkretne i korisne stvari koje će svakako imati povoljan uticaj na njihov opšti razvoj – rekao je predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević.

Ugovore o saradnji sa Gradskom opštinom za tekuću godinu, u okviru programa ”Eko dinar”, sportski klubovi sa teritorije opštine Obrenovac potpisali su u martu.

Ove godine uvedene su i neke izmene u programu ”Eko dinar” koje će, između ostalog, imati povoljan uticaj na funkcionisanje seoskih klubova.

– Deca sa sela moći će da ostanu u svojim klubovima, jer će imati uslove da treniraju, što će svakako sačuvati seoske klubove. Ovo je jako važno, jer ćemo sačuvati sport i u seoskim mesnim zajednicama, dakle stvoreni su neophodni slovi da se sport razvija i u Stublinama, Grabovcu, Piromanu, Bariču, Maloj Moštanici, naime svi će imati jednake uslove – naveo je Stanojević.

On je ovom prilikom naglasio da Gradska opšttina Obrenovac i za budući period planira aktivnosti kojima će unaprediti razvoj sporta, podržavajući razvoj najrazličitijih sportskih disciplina i uključivanje mladih u bavljenje sportom, kroz popularizaciju sporta i sportskih aktivnosti.

– Razvijaćemo i dalje naše sportske terene, fudbalske, košarkaške, našu sportsku halu, bazene, a izgradnjom atletskog stadiona, sport u Obrenovcu dobiće novu dimenziju – istakao je Stanojević.

Stanojević je podsetio, da su mnogobrojni sportisti, sada seniori, koji su svoje prve korake napravili u klubovima u Obrenovcu, podržanim programom ”Eko dinar”, postali uspešni u različitim sportovima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE