Obrenovac, 19.09.2021

Čović: Ambicija Top 8, ali treba biti realan


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 06.01.2018.
Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da će crveno-beli tokom zime dovoditi igrače, ukoliko stručni štab proceni da je to potrebno

Foto:StarSport
"Nismo bežali ranije od te prakse, ukoliko se ukazivala prilika za takvim potezom, da pojačamo kvalitet ekipe, koja je opterećena i velikim brojem utakmica u sezoni. Ne raspolažemo sa velikim finansijskim sredstvima, tako da su nam i u tom delu ograničene mogućnosti, ali uspevamo da nađemo rešenje, jer radimo vredno i puno, i pokazali smo da znamo ovaj posao”, rekao je Čović za agenciju MINA, a prenosi klupski sajt.

Čović je ponosan što je Zvezda već petu godinu među 16 najboljih klubova u Evropi.

"U novu sezonu ušli smo sa novim stručnim štabom i 11 novih igrača, imali smo hrabrost koja je dala rezultate. Zbog svega toga, veoma sam zadovoljan rezultatima u oba takmičenja, Evroligi i ABA ligi. Sportsku ambiciju smo uvek imali, trudićemo se da uđemo u Top 8, ali treba biti realan, ako Crvena zvezda mts ima takav budžet kakav ima, onda ne treba očekivati i tražiti od nas nemoguće”, istakao je Čović.

Čović je naglasio da mu se ne dopadaju neki "pokušaji formiranja i forsiranja određenih teorija zavere zasnovanih na paranoji”.

"Dugo sam u košarci, pa znam da ovakav pokušaj kreiranja ambijenta obično dolazi sa klupe, kao vrsta izgovora za neki neuspeh. Ali, opasno je kada se takve stvari "preliju” na uprave klubova. Pa onda pričamo o sudijskim trojkama, menadžmentu lige, višim interesima, vraćanju nacionanih ključeva i slično. No, i po tom pitanju sam optimista, jer se nadam da se nećemo vraćati unazad u vremena Sidra. Generalno, sam i pored svega veoma zadovoljan", kazao je Čović.

Prvi čovek Zvezde smatra da se osnivanje ABA druge lige već posle 12 odigranih kola pokazao kao opravdan potez.

"Apsolutno opravdan! Osnovni cilj je bio da oživimo neke košarkaške centre u regionu i pojačamo podršku nekim klubovima i sredinama koje žele da ulažu u taj sport, poput Primorske, Vršca, Borca, Teoda, Splita, Bosne. Utakmice su solidno posećene, ima puno dobrih utakmica. Finansijska konstrukcija i novac za drugu ABA ligu su obezbeđeni, a teškoće koje imaju pojedini klubovi poput Ohrida ili Bosne, govore zapravo koliko je teško doći do novca za košarku u regionu i koliko je zapravo i ta liga bila potrebna”, dodao je Čović.

On je naglasio da Crvena zvezda mts u sklopu svog sistema veliku pažnju posvećuje radu sa mlađim kategorijama kluba.

"Da ih ne nabrajam sada sve, ali upravo iz tog sektora stigli su Marko Gudurić, pa aktuelni prvotimci Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac. Imamo nekolicinu izuzetno talentovanih momaka u juniorskom sastavu i od njih očekujemo puno u godinama koje dolaze. Nije ni tajna da se kroz proizvodnju i kasnije transfere tih igrača obezbeđuje značajan deo budžeta KK Crvena zvezda”, zaključio je Čović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE