Obrenovac, 19.09.2021

Danas počinje Sajam sporta!


Izvor: Alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 24.11.2017.
Svečano otvaranje je zakazano za 12 časova, u Hali 1 Beogradskog sajma...

Foto:Promo
Šesti međunarodni Sajam sporta pod sloganom „Srbija, zemlja sporta“ u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, biće održan od 24. do 26. novembra, a ulaz je besplatan. Sajam sporta će, u 12 časova, u Hali 1 Beogradskog sajma, otvoriti ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Drugog dana sajma posetioci će imati priliku da se upoznaju i druže sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem i našim reprezentativcima.

Dolazak su potvrdili i automobilista Dušan Borković, trener teniske reprezentacije Nenad Zimonjić, veslački olimpijski dvojac Vasić, Beđik, ženska rukometna reprezentacija i mnogi drugi.

Posetiocima će biti predstavljene i Evropske univerzitetske igre, koje će se održati u Beogradu 2020. godine

Svakoga dana na programu će biti besplatni seminari, predavanja i radionice o najvažnijim temama u sportu. Besplatni zdravstveni pregledi biće dostupni na štandu Zavoda za sport i medicinu, a na raposlaganju je 20 terena za aktivaciju, poligon za atletiku i kros fit, trambulina, ski skakaonica, tatami za borilačke sportove, teretana i još mnogo toga.

Na centralnim terenima će biti tereni za košarku, rukoment, badminton, tenis, kao i modifikovani „kavez“ za softbol, bejzbol i kriket.

Sajam sporta 2017, okupiće 150 teritorijalnih sportskih saveza, 87 nacionalnih granskih sportskih saveza, predstavnike najznačajnih sportskih institucija u našoj zemlji, od Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, Paraolimpijskog i Olimpijskog komiteta Srbije, kao i najvažnije nacionalne sportske i obrazovne institucije. Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske je specijani gost Sajma.

Uz domaćine, Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, na Sajmu će učestvovati i Paraolimpijski i Olimpijski komitet Republike Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, Sekretarijat za omladinu i sport grada Beograda sa Sportskim savezom Beograda, Sekretarijat za omladinu i sport AP Vojvodine sa Sportskim savezom Vojvodine, Sportski savez Kosova i Metohije.

Pored državnih sportskih saveza i komiteta, na Sajmu sporta, predstaviće se i mnogobrojni izlagači sportske opreme, suplemenata, ishrane, oporavka i rehabilitacije sportista.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE