Obrenovac, 25.05.2024

Å KOLSKA OLIMPIJADA U SKC-U


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 27.04.2023.
Sportske discipline i zadaci usklađeni su sa uzrastom takmičara

Foto:lokalnenovine.rs


U sportskoj hali Javnog preduzeća Sportsko-kulturni centar ”Obrenovac” održana je Mala školska olimpijada za učenike osnovnih škola sa teritorije opštine Obrenovac. UčešÄ‡e na ovom sportskom događaju uzeli su učenici od 1. do 3. razredaosnovne škole.

Sportske discipline i zadaci usklađeni su sa uzrastom takmičara.

– Organizuju se poligoni, koji su prilagođeni motoričkim sposobnostima takmičara. Deca prvog i drugog razreda nastupiće kao mešovita ekipa, dok će učenici trećeg razreda nastupati pojedinačno, dečaci i devojčice, a pobednici takmičenje otići će na gradsko takmičenje u Beograd – rekla je nastvanica fizičke kulture Maja Jevđenović.

Ona je naglasila da poligoni zahtevaju najrazličitije fizičke sposobnosti, pa s tim u vezi, važno je da takmičari budu snažni, brzi, da znaju da održe ravnotežu, da budu okretni, spretni i precizni.

– Učitelji obrenovačkih škola na vreme su obavešteni o održavanju školskle olimpijade, te znaju kako će izgledati poligon. Posle raspusta imali su desetak dana da pripreme decu, izaberu dečake i devojčice koji su pokazali najveću spretnost i uklope ih u ekipu – navela je Jevđenović.

Iz Komsije za sport naglašavaju da je ovo takmičenje za neke učesnike prvo nadmetanje u nekoj sportskoj disciplini.

– Deca se u ovim godinama, od 1. do 3. razreda, opredeljuju za neki sport kojim će se baviti. Takođe, deca od 10 do 18 godina imaju priliku da se besplatno bave sportom, zahvaljujući jedinstvenom programu koji sprovodi opština Obrenovac – rekao je član Komisije za sport opštine Obrenovac Igor Vjetrović.

UčešÄ‡e na ovoj sportskoj manifestaciji uzelo je 9 osnovnih škola, a za dalji plasman na gradsko takmičenje boriće se 360 mališana.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE