Obrenovac, 19.09.2021

IVANA POD RUČNOM


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 11.06.2018.
Španovićeva odbranu titule počela 4. mestom

Foto:Reuters
Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović zauzela je četvrto mesto u skoku u dalj na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu.

Dvostruka uzastopna pobednica ovog takmičenja je najbolji rezultat ostvarila u četvrtoj seriji - 6,81 metar.

Prvo mesto pripalo je Britanki Lorejn Ugen sa skokom 6,85 metara, druga je bila Nemica Malaika Mihambo sa identičnim rezultatom, a treća Kanađanka Kristobel Netej (6,83).

Najbolja srpska atletičarka nije blistala na Olimpijskom stadionu i u prvom pokušaju skočila je svega 6,57 metara. Ivana je u drugom pokušaju prestupila i u tom trenutku bila je osma u konkurenciji devet atletičarki. Španovićeva je u trećoj, poslednjoj, seriji prvog kruga ostvarila rezultat 6,81 metara, 11 santimetara kraće od njegov najboljeg rezultata ove sezone, dovoljno za treću poziciju na polovini takmičenja.

„Ivana je skakala iz punog zaleta, tako da je za početak sezone rezultat 6,81m sasvim korektan. Sama serija skokova bila je nešto slabija, jer su skoro svi skokovi bili sa odrazom bez daske. U narednom periodu očekuje nas uvežbavanje zaleta, i podizanje forme. Ivanino sledeće takmičenje biće 27. juna kada će prvi put braniti boje Srbije na Mediteranskim Igrama“, izjavio je trener Goran Obradović.

Svetska šampionka sa početka godine iz dvorane nije bila na očekivanom nivou ni u sledeća dva skoka (6,55 i 6,58), dok se u poslednjem pokušaju nije pojavila na zaletištu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE