Obrenovac, 23.10.2021

GENIJALNA AKCIJA ASS


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 14.01.2019.
Organizuje se besplatna porodična trka!

Foto:Tanjug/Zoran Žestić
U okviru organizacije Prvog Serbia marathona, početkom proleća, u nedelju 31. marta, na Dorćolu u BRC Runners Hub, Atletski savez Srbije organizuje besplatnu trku za sve porodice u Beogradu.

Dužina staze je 3 kilometra i svi učesnici mogu da je pretrče ili prehodaju. Nagrada za porodicu koja prva zajedno prođe kroz cilj jeste besplatna startnina za Serbia marathon u novembru 2019. godine. Pored najbrže, biće nagrađene i najbrojnija, te najoriginalnija porodica sa najlepšim dresovima ili navijačima.

Porodična trka u Beogradu predstavlja festival aktivnih porodica koje slave život kroz kvalitetno provođenje zajedničkog vremena. Učestvovanje na ovoj trci je BESPLATNO za prvih 300 prijavljenih porodica. Nakon trke, program se nastavlja uz muziku i mini sajam aktivnih porodica koje čine “Zona zdravlja”, “Zona sreće” i “Zona snage”.

Da je u pitanju dugoročni projekat Atletskog saveza Srbije, potvrdio je i generalni menadžer Serbia marathona, Veroljub Zmijanac:

- Imamo jednu hrabru ideju, a to je da do 2030. godine u svakoj porodici u Srbije imamo barem jednog člana porodice koji trči. Taj član je naš agent zdravog života i to može biti bilo tata koji igra fudbal sa drugarima, mama triatlonka ili dete koje je u sistemu takmičarskog sporta. Na taj način imaćemo Srbiju u kojoj ne 7.000 nego 70.000 ljudi trči i nas 700.000 koji se redovno bavimo fizičkom aktivnošću. To je naš cilj: 10% Srbije koja se redovno bavi sportom.

ASS neće ograničavati niti proveravati ko čini porodicu. Na trci je dozvoljeno učestvovanje svima koji žele da budu u pokretu zajedno sa svojim najbližima. Osobe u invalidskim kolicima, mame i tate sa bebama, vlasnici pasa sa kucama mogu završiti trku na 3 km i zajedno provesti kvalitetno vreme.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE