Obrenovac, 21.06.2024

NA TRIBINE ZA DELFINE


Izvor: Espreso.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 18.04.2019.
Poznato gde će vaterpolisti voditi bitke za novo zlato i Olimpijske igre

Foto:Vaterpolo savez Srbije
Sat polako odbrojava do finalnog turnira Svetske lige u vaterpolu. 

Turnir je na programu od 18. do 23. juna, a utakmice će biti igrane na bazenu "Tašmajdan" u Beogradu. 

- Svetska liga će se igrati na Tašmajdanu, u beogradskom hramu vaterpola. Uveren sam da će svi koji budu uživo pratili utakmice da će uživati u dobrom vaterpolu, a iskreno se nadam da će naša reprezentacija osvojiti prvo mesto. Želim posebno da se zahvalim svima koji su nam do sada pomogli u organizaciji ovog takmičenja. Ovaj dogadjaj je zaista velika stvar ne samo za naš vaterpolo već srpski sport uopšte. Očekuje nas veliko takmičenje, zato bih voleo da tribine na Tašu budu pune i da navijači u velikom broju podrže naše vaterpoliste. Završni turnir Svetske lige ima veliki takmičarski značaj jer je to kvalifikaciono takmičenje za odlazak na Olimpijske igre 2020. Samo pobednik će izboriti vizu za Tokio i ako bismo osvojili prvo mesto, vaterpolo bi bio prvi ekipni srpski sport koji bi izborio učešće na Olimpijskim igrama u Japanu - rekao je Viktor Jelenić, predsednik Vaterpolo saveza Srbije.

Osim domaćina Srbije, u grupi A igraće još Hrvatska, Kazahstan i Australija, a u grupi B takmičiće se Mađarska, Japan, Španija i Kanada. Nema sumnje da će publika pružiti podršku Delfinima kao na Evropskom prvenstvu 2016. godine.

- Svaki vrhunski sportista zna da je u sportu, kao i u životu najvažnija prava podrška. Zbog toga smo odlučili da, paralelno sa pripremama, pokrenemo i svojevrsnu kampanju "Na tribine za delfine". Cilj nam je da animiramo domaću publiku i da apelujemo na sve da umesto od kuće i ispred svojih televizora ovaj turnir isprate na Tašmajdanu. Želimo da tribine ispunimo našim navijačima, a bazen pravom energijom i pravom podrškom. Svaki put kada vaterpolistima pružimo podršku oni nam to višestruko vrate medaljama. Sada je vreme da im se odužimo i da im pomognemo da naprave prvi korak u odbrani olimpijskog zlata i to kod kuće. Betonske tribine na bazenu Tašmajdan biće dopunjene montažnim, a kapacitet će biti četiri hiljade mesta. Za šest dana takmičenja biće odigrane ukupno 24 utakmice. Nagradni fond je 350 hiljada dolara, ali mislim da je to manje bitno jer je takmičarski motiv ogroman, a to je plasman na Olimpijske igre. Naša reprezentacija samo dva puta nije trijumfovala u ovom takmičenju i zato sa velikim optimizmom očekujemo završni tunrir Svetske lige. Ulaznice će u prodaji biti početkom maja, a već sada mogu da najavim da će cene biti popularne i pristupačne svima - izjavio je Nemanja Marjan, generalni sekretar VSS.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE