Obrenovac, 23.10.2021

JURIŠ NA MEDALJE


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 23.02.2019.
Na dvoranskom EP u Glazgovu desetoro srpskih atletičara

Foto:Profimedia
Selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković objavio je spisak takmičara za predstojeće Evropsko dvoransko prvenstvo u Glazgovu.

Kako je saopštio Atletski savez, Srbiju će na takmičenju predstavljati Ivana Španović, Milica Gardašević i Strahinja Jovančević (skok u dalj), Maja Ćirić (400 metara) i Amela Terzić (1.500).

Takođe, na spisku su i Asmir Kolašinac (bacanje kugle), Milana Tirnanić i Aleksa Kijanović (60 metara), Luka Trgovčević (60 metara prepone) i Elzan Bibić, koji će se takmičiti u trkama na 1.500 i 3.000 metara.

Evropsko dvoransko prvenstvo održaće se od 1. do 3. marta u Glazgovu, uz učešće više od 600 atletičara.

Prvog dana takmičenja od 10 časova u kvalifikacijama skoka u dalj učestvovaće i Strahinja Jovančević.

"Glazgov će za mene biti treće uzastopno Evropsko prvenstvo, sada sam iskusniji i zreliji, pa očekujem da ću pružiti dobre skokove koji će uspeti da me odvedu u finale. Značajna stvar je što idem na prvenstvo sa jako dobrim samopouzdanjem koje sam stekao stabilnim i dalekim skokovima ostvarenim na mitingu u Beogradu. Tu podršku koju sam osetio u Beogradu nosiću sa sobom kao motiv u Glazgov", rekao je Jovančević.

U petak od 11.30 u kvalifikacijama u bacanju kugle učestvovaće Asmir Kolašinac, a istog dana na programu je i finale u toj disciplini.

"Zadovoljan sam formom iako to rezultatski nisam potvrdio. Možda je to i bolje jer će želja za većom daljinom otkloniti pritisak koji bih imao da sam na rezultatima od 21 metra. Nadam se da će organizacija u Glazgovu biti na nivou one iz Beograda 2017. godine i u takvim normalnim uslovima očekujem ulazak u finale", rekao je Kolašinac.

"S obzirom da je finale istog dana samo šest sati kasnije, borba za medalju će zavisiti od toga koliko ću uspeti da se odmorim i oporavim od kvalifikacija. Poslednjih sedam dana ću raditi simulaciju takmičenja kako bih se psihički i fizički bolje pripremio", rekao je Kolašinac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE