Obrenovac, 21.06.2024

ĐORĐEVIĆ POSLAO JASNU PORUKU


Izvor: Maxbetsport,Lokalne novine | Obrenovac, 26.03.2019.
'Samo povredu prihvatam kao opravdanje za OTKAZ!'

Foto:FIBA
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević poručio je da će na spisak staviti najbolje igrače i da je povreda jedini razlog koji će prihvatiti kao opravdanje za otkaz.

"Ja sam kao selektor u obavezi da na spisak stavim naše najbolje igrače, one koji formom ali pre svega ponašanjem zaslužuju da se nađu na širem spisku. Posle se spisak sužava i igrači odlučuju da li žele ili ne da isprate takmičenje za koje se spremamo. Odavno sam rekao da je povreda jedini razlog koji prihvatam, mada postoji kompleksnost otkazivanja sa kojima se ponekad ne slazemo svi, ali moramo da prihvatimo i zajednički objasnimo javnosti. Svako iz svoje perspektive, biranim rečima i načinom koji smatra adekvatnim, ali uz apsolutnu profesionalnost vrhunskih sportskih radnika i vrhunskih ljudi", rekao je Đorđević u intervjuu za "Maxbetsport".

Sale ističe da dres sa državnim grbom ima neprocenjivu vrednost i da svako po prihvati da ga nosi mora da poštu nepisane zakone sportske etike i kulture.

"Dres sa državnim grbom je neprocenjiv. Pre svega - ne trpi greške. Ne postoje margine površnosti koju mi smemo da pređemo! Odgovornost je na nama deset puta veća u odnosu na bilo koga sa strane. Ljubav prema svojoj zemlji, oblačeći taj dres je multiplikovana samim gestom da se intonira himna u čast nas, malog broja izabranih. To je neproceniivo. Ko prihvati dres srpske reprezentacije, direktno prihvata i nepisane zakone sportske etike i kulture koji su, u mom slučaju, apsolutni vodiči ka uspehu."

Podsetimo, Srbija će od 31. avgusta do 15. septembra učestvovati na Svetskom prvenstvu u Kini, a rivali u grupi D biće joj Angola, Filipini i Italija.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE