Obrenovac, 19.09.2021

SRBI ZOVU HRVATE I TRAŽE VAR SAVETE


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 26.12.2018.
Uvažen je zahtev Partizana, Superliga kreće u akciju uvođenja video tehnologije!

Foto:Telegraf/Shutterstock
Predsednik Izvršnog odbora Zajednice Superlige i Prve lige Srbije, Dragomir Lazović rekao je za Telegraf da će se razmatrati uvođenje VAR tehnologije.

FK Partizan je treći put podneo zahtev za uvođenje video tehnologije, posle poziva Lazovića i direktora Vladimira Bulatovića da crno-beli prisustvuju sednici IO.

Za crno-bele je ovo bila treća sreća, jer će se ovaj put ozbiljnije razmatrati tehnologija koja može "preseći" pri kontroverznim i diskutabilnim situacijama.

- Biće na dnevnom redu prve sledeće Skupštine Zajednice superligaša, razmatraće se priča o uvođenju VAR tehnologije, Partizan je izneo zahtev, međutim, otežavajuća okolnost su finansije. U skladu sa time, moram videti kakve su mogućnosti participacije UEFA, FIFA, i Saveza, pa onda na osnovu toga treba složiti finansijske kockice i razmotriti da li to možemo da radimo ili ne - kaže Lazović za Telegraf.

Predsednik Sudijske komisije FSS Zoran Petrović je prilično skeptično rekao da je VAR u Srbiji moguć tek za 10 godina. Postoji li šansa da se to angažovanije izvede barem u naredne dve godine?

- Ja mislim da može u principu i brže da se uradi, a sve zavisi od inicijative UEFA i FIFA za uvođenje u sva klupska takmičenja, biće to aktuelizovano i pre, uvek je sve u razvoju skupo, ali kada prođe vreme,  meseci, sve dolazi na manji nivo vrednosti.

Hrvati su aplicirali za FIFA Forward, pa je Svetska kuća fudbala pokrila čak 80 posto troškova. Da li je to moguće i ovde, planirate li da pitate i Hrvate za savete?

- O tome sam i pričao, aplikaciji i inicijativi UEFA i FIFA. Naravno, konsultovaćemo se i sa Hrvatima, planiramo da uskoro to aktuelizujemo - zaključio je Lazović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE