Obrenovac, 23.10.2021

URUČENA PRIZNANJA NAJBOLJIM SPORTISTIMA U 2018. GODINI


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 27.02.2019.
Obrenovac – grad sporta

Foto:Vukašin Ljuština
Sportski savez Obrenovca, u saradnji sa Komisijom za sport Gradske opštine Obrenovac, po 15. put organizovao je izbor za najbolje sportiste i sportske radnike. Veliki broj zapaženih rezultata i uspeha u 2018. godini izdvojio je one koji su sinoć i nagrađeni na ceremoniji upriličenoj posle devetogodišnje pauze.

„Zadovoljstvo mi je biti na čelu jednog ovakvog saveza u Obrenovcu, gde zaista imamo dosta sportista za ponos. Međutim, normalno je da težimo još većim uspesima, tako da ja svima vama želim još neizvesniji izbor, još više nominacija i još više uspeha“, rekao je u svom obraćanju sjajnim sportistima Andrija Becin, predsednik Sportskog saveza Obrenovca.

Dodeljena priznanja poslužiće kao najbolja motivacija i nagrađenim, ali i sportistima koji to ovog puta nisu, kako bi u godinama koje dolaze svom gradu donosili najsjajnija odličja.

„Mogu da kažem da je ovo najsveobuhvatniji izbor od 2010, kada je poslednji put izabran najbolji sportista. Sada to radimo u 17 kategorija i, naravno, posebna kategorija odnosi se na zahvalnost sponzorima koji veoma uspešno pomažu obrenovački sport. Mislim da je ovo jedna fantastična praksa i da ćemo sa ovom idejom nastaviti i u budućnosti, kako bi svi sportisti na teritoriji Gradske opštine Obrenovac imali ozbiljnu motivaciju i ozbiljnu vrstu nagrade i priznanja“, kazao je Miloš Stanković, predsednik Komisije za sport GO Obrenovac.

Epitet najbolje sportistkinje u seniorskoj konkurenciji ponela je jedna od najboljih igračica Superlige Srbije i nosilac igre Odbojkaškog kluba TENT Jelena Lazić. Ona je izrazila zahvalnost svojoj ekipi, klubu i stručnom štabu, upravi kluba, jer, kako kaže, bez njih sigurno ne bi dobila ovu nagradu.

Četvrto mesto na Svetskom prvenstvu u savate boksu, prvo mesto na prvenstvu Beograda i Srbije osvojio je Filip Radovanović iz Kluba borilačkih sportova „Knez Lazar“ koji je izabran za najboljeg sportistu u seniorskoj konkurenciji.

„Veoma sam zahvalan celom Obrenovcu, posebno zbog programa „Eko dinar“ koji mi je omogućio da nastavim da treniram, iako sam se pre tog programa dvoumio zbog ličnih finansijskih razloga. Sada vidim dokle sam dogurao i to je, naravno, prepoznato u našoj opštini“, rekao je Radovanović.

Najbolja sportistkinja u mlađim kategorijama je članica Džudo kluba „Fajter“  Staša Veličković, dok je najbolji sportista u ovoj kategoriji Vladimir Lapčević iz Karate kluba „Radnički“.

Priznanje za najbolju žensku seniorsku ekipu dobile su odbojkašice TENT-a, dok su najbolji seniori članovi Kluba malog fudbala Palež.

Najbolji timovi u mlađim kategorijama su kadetkinje Odbojkaškog kluba TENT, odnosno mlađi seniori Karate kluba Radnički.

Najbolja Obrenovčanka koja se takmiči van Obrenovca je rukometašica Dragana Cvijić, dok je za najboljeg sportskog radnika imenovan Ivan Peković iz OK TENT.

Titulu najboljeg trenera u seniorskoj konkurenciji poneo je Dejan Marinković iz KBS „Knez Lazar“, dok je u kategoriji trenera mlađih selekcija priznanje dobio Željko Šćepanović iz OK TENT.

Najbolji u školskom sportu su učenici Osnovne škole „Posavski partizani“, kao i učenici Tehničke škole. Nagrade su dodeljene i njihovim profesorima Vladanu Vasiljeviću i Bratislavu Mićaloviću.

Plaketa za životno delo u obrenovačkom sportu uručena je osnivaču, treneru i predsedniku Rvačkog kluba TENT Vojislavu Varagiću.

Nagrade sportistima dodelio je i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković, koji je u svom obraćanju objasnio zbog čega su obrenovački sportski radnici i sportisti za ponos svih nas.

„Ne možete pomenuti nijednu reprezentaciju naše države koja je nosila najviša odličja svetskih i evropskih prvenstava, svetskih kupova u borilačkim veštinama, da ne postoji u timu ili trenerskom timu neko ko je iz našeg Obrrenovca. I tu je „Eko dinar“ odigrao svoju ulogu“, kazao je Čučković.

On je ovom prilikom govorio i razvoju sportske infrastrukture, istakavši da će se u budućnosti i tome posvetiti značajan niz aktivnosti.

„Mislim da grad ovakvog kalibra, koga čeka totalna rekontrukcija Hotela „Obrenovac“ zahteva i završetak stadiona na ulasku u grad. Zahteva, zašto da ne, kada smo završili posao oko izgradnje fabrika i pružili ljudima priliku da se zaposle. Zašto i ne ući u veliki projekat izgradnje atletske staze? Imamo i generalnog sekretara gospodina Brankovića koji stoji uz nas za tu ideju. Ne bih da se mnogo hvalim, da nam neko ne zameri, ali na ponos svih nas su i sekretari svih ostalih saveza – fudbalskog, odbojkaškog, atletskog, koji su iz našeg Obrenovca i obećavam da kada završimo fiskulturnu salu u Zvečkoj i školu u Zvečkoj, što nam je plan za ovu godinu, i kada krene rekonstrukcija Hotela da završetak tog objekta sačeka i jedan lep i uređen stadion na Vašarištu. Ono što nam, takođe, fali jeste još jedna dvorana, ne samo Dom kulture, već i dvorana za ostale ekipne sportove. Pronaći ćemo zajedno mesto i za takav objekat“, poručio je Čučković.

Nagrade su dodeljene i naj sponzorima za 2018. godinu – Javnom preduzeću „Elektroprivreda Srbije“, Javnom preduzeću Sportsko-kulturni centar „Obrenovac“, specijalističkoj ordinaciji medicine sporta Dragan Ostojić i laboratoriji „Aqualab“.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE