Obrenovac, 19.09.2021

OTKAZAN BEOGRADSKI MARATON


Izvor: rts.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 01.10.2018.
Beogradski maraton, 33. po redu, otkazan je i neće biti održan ove godine zbog pandemije koronavirusa

Beogradski maraton, Foto: Promo


Organizatori su nakon konsultacija sa Kriznim štabom za borbu protiv pandemije u ponedeljak uveče saopštili da trke ove godine neće biti.

"Drage trkačice, dragi trkači, poštovani partneri i prijatelji, sa neizmernim žaljenjem moramo da vas obavestimo da nismo dobili odobrenje da održimo maraton", kaže se u saopštenju Beogradskog maratona.

Oni su ranije poslali dopis Kriznom štabu sa predlogom kako bi trka mogla da izgleda, poštujući sve epidemiološke mere, gde bi se trčala samo glavna trka, bez pratećih akcija.

Navode da su nekoliko meseci ozbiljno i predano radili na pripremi plana realizacije izmenjenog organizacionog i programskog koncepta 33. Beogradskog maratona, prilagođenog sadašnjoj situaciji i u skladu sa aktuelnim merama Kriznog štaba, a u cilju zaštite stanovništva od pandemije kovid-19, i da su bili spremni da pristupe organizaciji događaja na odgovoran način.

Ranije danas, zbog pandemije koronavirusa, otkazan je i 29. Zagrebački maraton, koji je trebalo da bude održani 11. oktobra.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE