Obrenovac, 18.09.2021

PODRŠKA OD BRAĆE


Izvor: Alo.rs/I.S.,Lokalne novine | Obrenovac, 18.04.2020.
Veliki broj Kineza će trčati na virtuelnom 'Beogradskom maratonu'

Foto:Alo Marko Metlas


Dokaz neraskidivog prijateljstva...

Više hiljada kineskih trkača odlučili su da istrče Beogradski maraton, u prvobitnom terminu 26. aprila, kao virtuelnu trku "33. Belgrade marathon Virtual Run, China-Serbia Friendship long live". Kako je saopšteno iz Beogradskog maratona, brojni trkački klubovi iz Kine, koji su planirali da dođu u Beograd, ali ih je sprečila pandemija korona virusa, trčaće širom zemlje kao znak podrške Beogradskom maratonu, Beogradu i Srbiji i znak solidarnosti sa svim građanina Srbije u ovoj, za obe zemlje, izuzetno teškoj situaciji.

- Prijavljivanje za virtualno učešće na 33. Beogradskom maratonu počelo je danas na specijalno pripremljenoj trkačkoj elektronskoj platformi i već u prvih sat vremena prijavljeno je preko 1.500 budućih učesnika. S obzirom da je u Kini još uvek na snazi zabrana masovnog okupljanja, kao i masovnog zajedničkog trčanja - ovogodišnji 33. Beogradski maraton biće trčan tako što će svaki prijavljeni učesnik, sa teritorije cele NR Kine, samostalno trčati svoju trku, koja može biti i kraća od maratona.

Distanca će biti praćena i evidentirana, a svaki učesnik će, kao podsećanje na učestvovanje u ovom jedinstvenom događaju, dobiti i posebno dizajniranu dvojezičnu elektronsku diplomu.

- Takođe je kreirana i unikatna serija medalja sa ispisom "China-Serbia Friendship Long Live" sa zastavama NR Kine i Republike Srbije na traci za medalju - zaključuje se u saopštenju.

Poseban znak podrške je i odluka da svaki kineski učesnik virtualnog 33. Beogradskog maratona, prilikom prijavljivanja za ovaj događaj uplati i simboličnu startnu za učešće, a taj iznos biće prosleđen kao humanitarna podrška Republici Srbiji u borbi protiv COVID-19".

Beogradski maraton pomeren je za 18. oktobar.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE