Obrenovac, 18.06.2021

SIM KARAVAN KRSTARIO KROZ SRBIJU


Izvor: Blic.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 21.07.2020.
Igre deci donele radost i osmehe

Foto:Promo/Printscreen


Period između okončanja vanrednog stanja i ponovog pooštravanja epidemioloških mera, organizacija Dunav osiguranje Sportske igre mladih Srbije dočekala je spremno, pa je u to vreme, uz pridržavanje svih preporuka struke, održano spektakularno otvaranje Igara u Priboju, gde je uz koncerte „Dejan Petrović Big benda“ i „Leksington benda“, vatromet i neobičnu tortu obeležen i sedmi rođendan Igara u Srbiji.

– Ceo tim ljudi u Priboju, članovi Organizacionog odbora Priboj 2020, naši tehnički partneri iz Sportskog saveza Priboja i svi predstavnici lokalne samouprave, na čelu sa predsednikom opštine Lazarom Rvovićem, dali su veliki doprinos da uspemo u tome da uz sve izazove koji su nam se našli na putu, napravimo spektakl o kome i Pribojci i svi naši gosti koji su bili na otvaranju Igara još uvek pričaju u superlativu. Hvala deci što prepoznaju vrednost Igara i što im se svake godine vraćaju u sve većem broju. Hvala svim gradovima i opštinama u kojima se Igre održavaju i svim našim sponzorima. Takođe, veliko hvala Vladi Republike Srbije i predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, koji je od samog početka sa nama – istakao je Zdravko Marić, idejni tvorac i osnivač Igara.

U istom periodu, Karavan radosti i prijateljstva je osim Priboja posetio još deset gradova širom Srbije u kojima su održana i takmičenja u deset sportskih disciplina. Igre su tako donele mnogo radosti SIM-ovcima u Šapcu, Sremskoj Mitrovici, Novom Pazaru, Čajetini, Priboju, Kruševcu, Kraljevu, Nišu, Kuršumliji, Surdulici i Sokobanji. Uz to, ukupno 134 pojedinačna turnira odigrana su u 22 grada, a održana su i finala turnira u malom fudbalu Coca-Cola kup i to u 17 gradova za dečake i u osam za devojčice. Priboj je bio domaćin i tri državna prvenstva Sportskih igara mladih i to u atletici, igri između dve vatre i malom fudbalu.

SREMSKA MITROVICA

Grad iz koga je, po tradiciji, Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih krenuo ove godine bila je Sremska Mitrovica. Kao i uvek, Igre su i ove godine na platou PSC „Pinki” okupile veliki broj dece i prijatelja ove manifestacije.

– Sportske igre mladih nisu samo obično nadmetanje. One su uspele da sve ljude iz Srbije i regiona okupe oko jedne zajedničke ideje, a to je promocija sporta, zdravog života i fer-pleja – istakla je Svetlana Milovanović, zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice.

Jednako uzbudljivo bilo je i u Šapcu na terenima SC „Feniks“, gde je sa predsednicom Igara plamen prijateljstva upalio Bojan Jorgačević, nekadašnji golman reprezentacije Srbije. U hali „Pendik“ u Novom Pazaru ponovni dolazak Igara izazvao je opšte oduševljenje mališana.

– Naš grad je uz Igre od osnivanja, a interesovanje dece za učešÄ‡e na takmičenjima je sve veće. To je odlična stvar, jer Igre donose i nova poznanstva i druženja i spajaju mlade regiona – poručio je Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara.

Igre su ove godine bile i jedna od najvećih atrakcija za decu na Zlatiboru, gde su se takmičenja održala na nekoliko lokacija uz

podršku uspešnih sportskih stručnjaka, poput fudbalskog trenera Milovana Rajevca i selektorke ženske košarkaške reprezentacije Marine Maljković.

KRUŠEVAC

Kruševac je ove godine prvi put ugostio Igre, na oduševljenje najmlađih sugrađana koji su ranijih godina putovali na takmičenja u okviru Igara u obližnje gradove, a spektakularno je bilo i na otvaranju u balon hali fudbalskog kluba „Kiker“ u Kraljevu, a potom i na terenima OŠ „Dušan Radović“ u Nišu.

I na Sportskom centru u Kuršumliji Igre su okupile mnoštvo dece, a ove godine je manifestacija u tom gradu održana u znak sećanja na Dragana Petrovića, predsednika Sportskog saveza Kuršumlija, koji je nažalost izgubio bitku sa koronom.

I centralni gradski trg u Surdulici Igre su krajem juna uspele da pretvore u jedan od najveselijih prostora u našoj državi. Deca iz srca Pčinjskog okruga prvi put su Karavan radosti i prijateljstva dočekala prošle godine, a o tome koliko im se dopalo sve što su tada doživela svedoči činjenica da su se na novo druženje sada odazvala u još većem broju.

– Manifestacije poput ove okupljaju mlade oko najvažnijih vrednosti kao što su sport, prijateljstvo i zdrav život i baš zbog toga nam je čast što možemo da ugostimo Igre i u ovoj sezoni – rekao je tom prilikom Novica Tončev, predsednik Skupštine opštine Surdulica i narodni poslanik.

SOKOBANJA

Na centralnom gradskom trgu u Sokobanji Karavan radosti i prijateljstva dočekan je uz muziku, konfete i velelepni vatromet.

– Zahvaljujući Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih, u Sokobanji se sve više dece rekreativno bavi sportom. Igre su svakako doprinele tome da Sokobanja postane središte regiona i mesto gde se rađaju nova prijateljstva dece iz cele Srbije, budući da na takmičenja u našem gradu iz godine u godinu dolazi sve više ekipa iz Bora, Negotina, Knjaževca, Zaječara, Niša, Prokuplja i drugih gradova – istakao je Miloš Krstić, direktor SRC „Podina“, na čijim terenima su igrana takmičenja u okviru Igara.

Prema rečima Ivane Jovanović, predsednice Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije, nastavak sezone očekuje se najverovatnije 3. avgusta ukoliko epidemiološka situacija to bude dozvolila.

– Čim se steknu uslovi, naš Karavan radosti i prijateljstva nastaviće svoj put. Očekuju nas posete Arilju, Kragujevcu, Velikoj Plani, Petrovcu na Mlavi, Majdanpeku, Kladovu, Požarevcu, Pančevu, Somboru, Kikindi, Zrenjaninu, Obrenovcu, Valjevu i Čačku, a nakon toga, ako sve bude teklo po planu, i državno finale u Beogradu. Zdravlje dece i svih naših učesnika je oduvek za nas na prvom mestu, a sada o tome posebno vodimo računa. Striktno se pridržavamo mera Vlade RS i kriznog štaba, pa od njihovih preporuka zavise svi naši naredni koraci – istakla je Ivana Jovanović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE