Obrenovac, 19.09.2021

CRNI DANI ZA SRPSKU ODBOJKU


Izvor: Zvaničan sajt/ M.D.,Lokalne novine | Obrenovac, 23.04.2020.
Tri legende našeg sporta izgubile bitku sa koronavirusom

Foto:OSS


Ove legende su ostavili ogroman trag u odbojci...

Za vreme vanrednog stanja u Srbiji, zbog pandemije virusa korona, preminuli su nekadašnji odbojkaši Ljubomir Ljuba Ilić, Vojislav Nikolajević i Dragan Milošević Šaja.

LJUBOMIR LJUBA ILIĆ

Ljubomir Ljuba Ilić, još jedan iz generacije sjajnih odbojkaša šampionske ekipe beogradske Jugoslavije nije više sa nam. Pridružio se Zoranu Petroviću, Draganu Rajačiću, Stevanu Pališaškom, braći Milošu i Dragoslavu Uzelcu, Srpku Petroviću i Predragu Sretenoviću.

Za deset godina postojanja OK Jugoslavija je osvojila četiri šampionske titule, tri titule pobednika Kupa i titulu juniorskog prvaka Jugoslavije.

Ljubomir Ilić je bio izvanredan igrač i još bolji drug i prijatelj. – stoji u nekrologu koji je potpisao Petar Stanišić, nekadašnji kapiten OK Jugoslavija.

VOJISLAV NIKOLAJEVIĆ

Vojislav Nikolajević, nekadašnji odbojkaš i osnivač OK Panonija iz Bačke Palanke, preminuo je 2. aprila u Bačkoj Palanci u 78. godini.

Rođen je 3. februara 1943. u Bačkoj Palanci, gde je završio osnovnu školu.

Gimnaziju je završio u Novom Sadu, gde je počeo da igra odbojku u tadašnjem Studentu, današnjoj Vojvodini, sa kojim se plasirao u prvu ligu Jugoslavije.

U periodu 1968 – 1970. igrao je u Mladosti iz Bačkog Petrovca, koja se takmičila u Drugoj ligi, da bi se potom vratio u Bačku Palanku, gde je sa Merkurom igrao kvalifikacije za Prvu ligu. U Merkuru je završio igračku i počeo kratkotrajnu trenersku karijeru.

Vojislav Nikolajević je jedan od osnivača OK Panonija iz Bačke Palanke. Svojim radom i savetima je doprineo da klub postane rasadnik kvalitetnih odbojkašica i da se plasira u Drugu ligu Srbije.

Vojislav Nikolajević je sahranjen 4. aprila u Bačkoj Palanci.

DRAGAN MILOŠEVIĆ ŠAJA

Dragan Milošević Šaja, nekadašnji odbojkaš i trener, preminuo je 5. aprila na Kipru u 61. godini posle kratke i teške bolesti.

Dragan Milošević je iz rodnog Gacka došao u Beograd na studije i odbojku počeo da igra u Grafičaru. Od 1980. do 1989. igrao je u Crvenoj zvezdi (nosio dres sa brojem 8), a zatim je otišao na Kipar.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE