Obrenovac, 19.09.2021

SPORTISTI DIŽU GLAS


Izvor: nova.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 31.07.2020.
Bahatost države i kobajagi za našu decu

Foto:shutterstock By rudall30


I uvek je ista priča. Ako ćute - zašto ćute?! Ako nešto kažu - što se mešaju i ne bave se sportom?!

Ako ne kritikuju – imaju neku korist od toga. Ako kritikuju – neko ih je “ispalio” pa se sada svete. Ili, gle čuda, opet imaju neku korist od toga.

Neka bude i da je tako, ali imati stav, pa makar i pogrešan, ovde je zločin.

Neki sportisti, doduše, uglavnom bivši, odlučili su da zauzmu neki stav. Ne mora to da striktno bude kritika. Nekad je dovoljno reći: “Ljudi, nemojte se tući”. Ili “ljudi, pomozite” ili “ljudi, ne kraduckajte”…

Evo, jedan bivši košarkaš i jedan sadašnji MMA borac, imali su danas nešto da kažu.

Jedan o lečenju dece, jedan o nepotrebnom trošenju para.

I možda nisu dali najpreciznije podatke, ali suština je jasna. Dok se deca leče tako što se skuplja pomoć, milioni se rasipaju na vozila i uređaje koje je moguće instalirati i na “fiću”.

Ratko Varda, bivši košarkaš Partizana i reprezentativac Bosne i Hercegovine, uporedio je novac koji je Srbija uplatila za “rendž rovere”, a kojima će komunalni policajci kontrolisati i sankcionisati neke saobraćajne prekršaje po Beogradu, sa novcem koji je za tu namenu odvojila Holandija. Predlog sa motociklima nije baš prošao u Amsterdamu, ali izabrani automobili ipak su daleko ispod klase “rendž rovera”.

E, sada, Ratko Varda tvrdi da je u pitanju “bahatost koju svet nije video”, a neko bi rekao da je to “pokazna vežba moći države”.

Aleksandar – Džoker Ilić, srpski MMA borac, koji odlučio da proda svoj šampionski pojas i da novac od toga donira za lečenje devojčice Sofije Markuljević, takođe je ogorčen.

Ali ne samo zbog komunalnih vozila, već zbog lečenja dece. On se osvrnuo na nezaboravno glasanje narodnih poslanika, kada je njih 157 bilo protiv toga da se olakša lečenje dece u inostranstvu o trošku države.

“Svaka politička frakcija ‘vata na patetiku i decu. ‘Budućnost naše dece’, ‘Za našu decu’ i slično… A onda se setite da su ti isti rekli “ne” jednoj Sofiji Markuljević, Bogdanu, Ani, Ivani, Milici, Tijani, Jovanu… Veliki roditelji i velike patriote rekle su – ne!” Ali može dva miliona za Notr Dam, dva miliona za Hram Svetog Save, kupuju se ‘rendž roveri’…”, napisao je Ilić.

https://www.instagram.com/p/CDOE8bLlysJ/

Pre njih “zoon politikon” bili su i bivši fudbaler Ognjen Koroman, vaterpolista Danilo Ikodinović, MMA borac Darko Stošić, treneri Duško Vujošević, Veselin Vujović… Stav o dešavanjima u zajednici imali su i bivši stanovnici Beograda Maik Cirbes, Mamadu Mbođ, Tarenz Kinzi..

https://www.youtube.com/watch?v=S-4XY_E_B_c&feature=emb_title

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE