Obrenovac, 25.05.2024

ANGELINA TOPIĆ U FINALU EVROPSKOG PRVENSTVA


Izvor: Kurri sport/Lokalne novine | Obrenovac, 03.03.2023.
U finalu se nadam visinama preko 196 cm

Foto:OZAN KOSE / AFP / Profimedia


Preko 600 atletičara iz 51 zemlje članice Evropske atletske federacije takmičiće u naredna četiri dana na Evropskom prvenstu u dvorani koje se održava u Istanbulu.

Našu zemlju predstavlja 12 atletičara, a prvog dana takmičilo se njih troje.

Asmir Kolašinac i Armin Sinančević nažalost nisu uspeli da se plasiraju u finale Prvenstva Evrope, nakon što je Armin, usled bolesti, prestupio sva tri puta, dok je Asmir zauzeo 11. mesto sa 19.63 m.

Samo dva kuglaša uspela su da prebace normu za finale koja je iznosila neverovatnih 21.20 m, Zane Veir iz Italije (21.46 m) i Filip Mihaljević iz Hrvatske (21.20 m). Poslednji takmičar, Mesud Pezer iz Bosne i Hervegovine, koji je ušao u finale kao osmi bacio je kuglu 20.20 m.

Angelina Topić uspela je da se plasira u finale Evropskog prvenstva u skoku uvis. Ona je iz prvog pokušaja preskočila visine 176 cm, 182 cm i 187 cm, dok je 191 cm savladala iz drugog pokušaja.

„Kvalifikacije su prošle odlično, osećam se sjajno, ono što mi je bitno jeste da sam dokazala da sam spremna. Bilo je veoma napeto, jer je bila velika razlika izmedju skokova, tako da su koncetrancija i energija varirale kod svih nas. U finalu se nadam visinama preko 196 cm“, rekla je ponosno Angelina Topić.

Finale skoka uvis na programu je u nedelju, 5. marta od 08.20 časova, po našem vremenu, a takmičenje se prenosi na kanalu RTS 2.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE