Obrenovac, 25.05.2024

PROLETER, PARTIZAN I SENTA NAJUSPEÅ NIJI


Izvor: Kurir sport/Lokalne novine | Obrenovac, 03.05.2023.
Održano prvenstvo Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom

Foto:Rvački savez Srbije


Proteklog vikenda Novi Sad bio je domaćin državnog prvenstva u rvanju grčko-rimskim stilom. Na šampionatu Srbije učestvovalo je 26 timova i ukupno 174 rvača koji su se borili u 10 težinskih kategorija. Viđene su izuzetne kvalitetni i uzbudljivi mečevi, a prvo mesto u ekipnom plasmanu osvojio je Proleter iz Zrenjanina sa ukupno 159 bodova. Drugi mesto pripalo je Partizanu sa 94 boda, dok je treće mesto osvojila ekipa Sente sa 90 bodova.

Šampioni Srbije po kategorijama su: Sabolč Lošonc (55kg - Potisje Kanjiža), Sebastijan Kolompar (60 kg – Proleter), Georgi Tibilov (63 kg – Proleter), Milan Marić (67 – Kragujevac), Mate Nemeš (72 kg -Proleter), Aleksa Ilić (77 kg – Posavina Obrenovac), Branko Kovačević (82 – Radnički Beograd), Andrija Mihajlović (87 kg – Proleter), Mario Vuković (97 kg – Senta), Nemanja Pavlović (130 kg – Novi Sad).

"Ovo je bilo 93. po redu državno seniorsko prvenstvo, što rvanje svrstava u sportove sa najdužom tradicijom u našoj zemlji. Ovaj šampionat će ostati upamćeno po daleko najvećem broju učesnika jer ni u vrme stare Jugoslavije nismo imali ovako veliki broj takmičara. Sve ovo govori o pravilnom putu koji je zacrtao Rvački savez Srbije, jer su značajna ulaganja u klubove i rvače poslednjih godina dali prave rezultate", rekao je selektor rvačke reprezentacjie Srbije Milorad Dokamanac i posebno pohvalio RK Novi Sad na odličnoj organizaciji takmičenja.

On je naglasio da će ovo državno prvenstvo ostati upamćeno po velikom broju mladih rvača, juniora i kadeta, koji su osvojili seniorske medalje, iako imaju samo 17, 18 godina.

"Bilo je mnogo atraktivnih mečeva, a posebno bih istako izvanredan nastup Zalana Peka iz Sente, koji ima samo 17 godina. Pokazao je veliki potencijal i ako nastavi da se razvija kao do sada pred njim je blistava rvačka karijera. Osim njega pohvalio bih plejadu mladih rvača koji još nemaju 20 godina, a sada se već ravnopravno nose sa seniorima u svojim težinskim kategorijama", rekak je Dokamanac i potom poručio:

"Na osnovu svega viđenog ne treba strahovati za srpsko rvanje. Već nakon Olimpijskih igara u Parizu, od 2025. godine većina ovih mladića će zauzeti mesto u seniorskoj reprezentaciji za naredna dva olimpijska ciklusa i ponovo možemo da se nadamo nastavku dobrih rezultata", zaključio je Dokmanac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE