Obrenovac, 19.05.2024

EVROLIGA UDARILA ZABRANU ZVEZDI


Izvor: Kurir sport/Lokalne novine | Obrenovac, 05.01.2023.
Crveno-beli ne mogu da registruju igra─Źe do 28. februara! KA┼ŻNJENI I NOV─îANO

Foto:www.kkcrvenazvezda.rs


KK Crvena zvezda Meridianbet ima privremenu zabranu registrovanja igra─Źa, objavljeno je na sajtu Evrolige.

Iz elitnog takmi─Źenja stiglo je rešenje koje nala┼że da je Zvezda ka┼żnjena zabranom registrovanja novih igra─Źa i trenera do 28. februara, kao i nov─Źanom kaznom od 25.000 evra.

"Finansijsko ve─çe Evrolige, nezavisno regulatorno telo, izreklo je kaznu zbog teškog kršenja pravila.

Slu─Źaj je 1. decembra 2022. godine upu─çen Finansijskoj komisiji od strane Komisije za kontrolu upravljanja, nezavisne komisije koja razmatra finansijski u─Źinak klubova i njihovu uskla─Ĺenost sa relevantnim propisima. Finansijsko vec╠üe je otvorilo sudski postupak i izreklo privremenu zabranu Zvezdi kojom je zabranjeno registrovanje igra─Źa i trenera.

Uvedene sankcije uzimaju u obzir ozbiljnost prekršaja, koji uklju─Źuje kašnjenje obaveza prema igra─Źima iz tekuc╠üe i prethodnih sezona, kao i davanje neta─Źnih ili poluta─Źnih informacija, omoguc╠üavajuc╠üi klubu da iskoristi neprikladnu konkurentsku prednost i nastavi sa svojim normalnim radom uprkos neregularnom finansijsko stanje.

Vec╠üe je razmotrilo i recidiv Crvene zvezde, jer je klub prethodno u dva navrata ka┼żnjen poslednjih godina. Ova kazna je upozorenje za klub da svako dalje kršenje pravila mo┼że dovesti do stro┼żih sankcija, kao što su pobede isklju─Źene iz evidencije tima. Na ovu odluku mo┼że se ulo┼żiti ┼żalba Sudu za sportsku arbitra┼żu", piše u saopštenju.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE