Obrenovac, 25.05.2024

RAZVOJ ŠKOLSKOG SPORTA IZUZETNO VAŽAN ZA GRAD BEOGRAD


Izvor: Kurir sport/Lokalne novine | Obrenovac, 08.02.2023.
U Beogradskoj asocijaciji za sport nema stajanja

Foto:Privatna Arhiva


Gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić sastao se sa predstavnicima Beogradske asocijacije za školski sport.

Na sastanku, koji je održan u prostorijama Beogradske asocijacije za školski sport razgovaralo se o nastavku dalje saradnje između Sekretarijata i Asocijacije i realizaciji novih programa u oblasti školskog sporta u Beogradu, kojima će se promovisati vrednosti školskog sporta grada Beograda i sporta uopšte, a koji će uključiti i nove korisnike, učenike i učenice koji do sada nisu učestvovali.

Sekretar Penić je tom prilikom istakao da je jačanje saradnje izuzetno važno, jer su fizička aktivnost i bavljenje sportom učenika jedan od najbitnijih faktora za pravilan rast i razvoj dece i da će Grad posebnu pažnju posvetiti unapređenju razvoja školskog sporta.

Beogradska asocijacija za školski sport je prepoznata od strane Sekretarijata za sport i omladinu, kao glavni nosilac realizacije programa i projekata školskog sporta na teritoriji grada Beograda i uspešno realizuje školska sportska takmičenja u okviru Sistema školskog sporta Grada Beograda u 13 sportova, koja se održavaju od školskog preko opštinskog, do gradskog nivoa. BAŠS takođe organizuje i Male olimpijske igre učenika, kao i takmičenje u ekstra popularnoj igri između dve vatre.

Sastanku su prisustvovali i podsekretar Nikola Rajičić, predsednik Beogradske asocijacije za školski sport Nemanja Radović, generalni sekretar Slobodan Đurić, sportski direktor Momčilo Stanojković, koordinatori za takmičenja Goran Ivković, Marko Vujadinović Vladimir Tica.

U Beogradskoj asocijaciji za sport nema stajanja..od januara je počelo završno prvenstvo u futsalu, koje se završava 27. februara. Uskoro kreću gradska u rukometu, plivanju i karateu. Sva takmičenja su veoma masovna i apsolutbo su besplatna za sve u konkurenciji dečaka i devojčica (uzrast osnovci uzrasta peti i šesti razred, sedni i osmi razred i kategorija srednjoškolci).

U sredu startuje Gradsko takmičenje u plivanju a probijena je rekord u broju prijavljenih školaraca, ukupno 1208.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE