Obrenovac, 25.05.2024

BRAVO! SRPSKI DUO ZABLISTAO NA SVETSKOM KUPU U BAKUU


Izvor: Kurir sport/Lokalne novine | Obrenovac, 12.05.2023.
Arunovićeva i Mikec osvojili srebro u miksu vazdušnim pištoljem

Foto:Streljački Savez Srbije


Srpski strelci Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su srebrnu medalju u takmičenju mešovitih parova vazdušnim pištoljem na Svetskom prvenstvu u Bakuu.

U meču za zlato srpski par izgubio je od indijskog para Divije Tadigol Subarahu i Sarabjota Singa sa 14:16.

U kvalifikacijama je učestvovalo 55 parova. Prve tri ekipe – Indija 1, Srbija 1 i Turska 2 su postigli identičan rezultat – po 581 krugova. Tako je broj unutrašnjih centara presudio koji timovi će otići u meč za zlato, a ko će se boriti za bronzu. Indijski tandem je skupio 24, srpski 19, a turski 16, pa su se Indija i Srbija plasirali u finale.

Bronzu je osvojila Turska pobedom protiv Italije 17:9.

Drugi mešoviti par iz Srbije Jovana Todorović/Dimitrije Grgić osvojio je 47. mesto.

"Detalji su odlučivali i u kvalifikacijama i u meču za zlato, koji je bio vrlo izjednačena borba. Srećni smo što smo produžili niz medalja, nastavljamo sa radom i nadam se da ćemo se u avgustu, u ovoj dvorani ponovo boriti za medalju, na Svetskom prvenstvu", rekao je Mikec.

Mikec i Arunović su ove godine na svakom velikom takmičenju osvojili medalju. Na prvom Svetskom kupu u Kairu osvojili su srebro, u Talinu su ponovo postali prvaci Evrope, a u aprilu na Svetskom kupu u Limi osvojili su zlato.

"Sport ne bi bio interesantan kada bi bio predvidiv. Mi smo uvek među kandidatima za medalje, nekad stignemo do njih, nekada ne. Ponekad izgubiš, ponekad pobediš. U svetu streljaštva ima mnogo dobrih individualaca od kojih mogu da se sastave odlični miks parovi. Dobro je da održavamo kontinuitet visokih plasmana", rekla je Arunović.

"Nama su ciljevi uvek najviši, na takmičenja dolazimo sa željom da osvajamo medalje. Pred nama su sada dva velika izazova, Evropske igre u Poljskoj i Svetsko prvenstvo u Bakuu. Željno išÄekujemo šampionat sveta, posebno zato što još nismo osvojili odličje na planetarnim prvenstvima", dodala je ona.

Održano je i takmičenje mešovitih parova puškom. U konkurenciji 72 para Teodora Vukojević/Lazar Kovačević osvojili su 11. mesto, a Andrea Arsović/Milutin Stefanović 35.





Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE