Obrenovac, 25.05.2024

SPORTSKE IGRE MLADIH SADA SU JOÅ  POTREBNIJE DECI


Izvor: Kurir sport/Lokalne novine | Obrenovac, 14.05.2023.
Takmičenja će uskoro biti nastavljena, ovog vikenda prve aktivnosti u Beogradu

Foto:Sportske igre mladih


Sada osećamo još veću odgovornost i želju da što više dece vidimo na sportskim terenima, poruka je koja stiže iz Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

- Prethodnih dana dobili smo mnogo poruka od dece, ali i od trenera, učitelja i roditelja. Sve su slične. Tuga i neverica posle događaja u Beogradu i Mladenovcu, ali i stidljivo pitanje kada se Igre nastavljaju. Poručujemo deci da smo uz njih i da će se svi planirani događaji biti održani, kalendar je malo izmenjen, ali smo sigurni da se deca raduju novom druženju i sportskim takmičenjima – izjavila je Daliborka Delibašić PR Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

U martu mesecu, Sportske igre mladih i generalni sponzor Igara u Srbiji, kompanija Dunav osiguranje, pokrenuli su kampanju „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, čiji je cilj ukazivanje na sve oblike vršnjačkog nasilja i pronalaženje načina kako da se reše takve situacije.

Marija Mihajlović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih je naglasila da su fair-play i druženje u fokusu Igara od njihovog osnivanja, ali da sada svi imaju želju da pošalju još snažniju poruku:

- Posle mnogih razgovora sa predstavnicima Dunav osiguranja, ali i sa ljudima iz struke, pre svega psihološkinjom Biljanom Lajović, koja je i mentorka kampanje „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, shvatili smo da smo deci sada još potrebniji. Ne smemo im dozvoliti da se zatvore u sebe i da izbegavaju društvo. Kao najveća amaterska sportska manifestacija za decu i mlade u Evropi, Sportske igre mladih će nastaviti da kod dece razvijaju sportski duh, jer svi imamo zajednički cilj, da nam deca budu srećna i zdrava. Pozivam decu, ali i sve odrasle koji su ima podrška da nam se pridruže na sportskim terenima, odakle ćemo pored najlepših sportskih, poslati i važnu poruku da u životu treba da budemo oni koji pružaju ruku, a ne podmeću nogu.

Podrška deci koja će svoje poruke protiv vršnjačkog nasilja poslati sa sportskih terena biće i mnoge ličnosti iz javnog života, pre svega sportisti. Uz Simovce će stati njihovi ambasadori Nemanja Matić i Luka Modrić, ali i Tamara Grujić (autorka emisije „Sa Tamarom u akciji“), Ivana Vuleta, Milica Novaković, Strahinja Rašović, Dejan Tomašević...

Uz decu Srbije i Dunav osiguranje Sportske igre mladih stali su i Zajednica fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije. Poruku „Pružam ruku, ne podmećem nogu“ u ponedeljak 15. maja poslaće i fudbaleri FK „Radnik“ Surdulica i „Mladost GAT“ Novi Sad.

Prve aktivnosti Dunav osiguranje Sportskih igara mladih održaće se ovog vikenda u Beogradu. „Novak centar“ biće domaćin najmlađim teniserima u subotu, a već u nedelju na Adi Ciganliji, na terenima Teniske akademije „Bogdan Obradović“ biće održan regionalni Millennium team turnir u tenisu. Istoga dana, deca Lebana i okoline biće domaćini Karavana radosti i prijateljstva. Druženje i takmičenja u atletici, Lino između dve vatre, 3x3, Coca-Cola kup za dečake i devojčice i mali fudbal za dečake 2012. i mlađe, nastavljaju se u Surdulici, Novom Pazaru, Arilju, Zlatiboru...

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE