Obrenovac, 25.05.2024

IRENA NICOVIĆ NOVA PREDSEDNICA SKSS-OFD!


Izvor: Kurir sport/L.D./Lokalne novine | Obrenovac, 14.12.2022.
U UO i bivši generalni sekretar FUDBALSKOG SAVEZA i Crvene zvezde Zoran Damjanović

Foto:KK PRESTIŽ


U Slovačkoj na turniru preponaša zapaženi rezultati četvoro predstavnika Srbije, direktorka KK Prestiž Nina Šobota veliki optimista

Na ponovljenoj vanrednoj izbornoj Skupštini Saveza za konjički sport Srbije za olimpijske i FEI discipline (SKSS-OFD), koja je trajala oko tri sata na Beogradskom hipodromu, za novu predsednicu je izabrana Irena Nicović. Ona je jedna od naših najuspešnijih takmičarki u olimpijskoj disciplini preponsko jahanje u ovom veku i u ovoj sportskoj disciplini je već tri decenije, sa bogatim iskustvom na međunarodnim takmičenjima.

Irena Nicović je dobila poverenje predstavnika 20 klubova, dok je njena protivkandidatkinja Vesna Ružičić dobila glasove 11 klubova. Glasanje je bilo javno. Konjički savez Beograda je podržao Irenu Nicović, a KS Vojvodine i Novog Sada Vesnu Ružičić.

Inače, Vesna Ružičić je direktorka Departmana regionalne korporativne prodaje kompanije NIS petrol - Gasprom. Potpredsednica saveza će biti Jelena Dimitrijević. Sednicom je predsedavala Višnja Andrić, generalni sekretar SKSS-OFD.

Na vanrednoj izbornoj skupštini je prisutvovao je 31 član sa pravom glasa od 36. Za članove Upravnog odbora su izabrani: Ksenija Nikolić, Srđan Grmaškoski, Aleksandar Vukoje, Milana Nović, Ana Branković, Zoran Damjanović, Loran Sočo (KS Beograda), Nebojša Ilić (KS Vojvodine) i Milan Đorđević, koji je kao stjuard za preskaknje prepona i dresuru bio angažovan na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i Tokiju.

Za članove Nadzornog odbora SKSS-OFD su izabrani: Aneta Bjelić, Anđela Todorović i Jakša Jevtović.

Zanimljivo je da je za člana Upravnog odbora izabran i Zoran Damjanović, bivši generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore i FK Crvena zvezda, koji neretko voli da dođe na najstariji sportski objekat u Beogradu.

Damjanović se poslednjih godina posvetio advokaturi i ima kancelariju u Beogradu. Često je angažovan kao pravni zastupnik u sporovima pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani (Švajcarska).

SKSS-OFD je na državnom budžetu, a ove godine je od ministarstva sporta imao odobrena godišnja sredstva za programe od 3,5 miliona dinara.

U Slovačkoj je na turniru u preskakanju prepona “Vinter Master Series I”, održanom u Šamorinu od 1. do 4. decembra, pod zastavom Srbije uspešno nastupalo četvoro takmičara sa šest konja.

U konkurenciji sa ukupno 360 konja i velikog broja takmičara iz Slovačke, Slovenije, Mađarska, Hrvatske, Nemačke, Amerike, Ukrajine, Austrije, Češke, predstavnici Srbije su ostvarili zapažene rezultate.

Manu Krdžić, takmičarka sa internacionalnim iskustvom, zauzela je četvrto mesto. Jahala je svog ljubimca Kapela, sa kojim je 2018. godine predstavljala Srbiju na Evropskom prvenstvu u kategoriji juniora, održanom u Fontenbluu u Francuskoj i mladog i perspektivnog konja Rojal Idišn iz KK Prestiž iz Beograda, čija je vlasnica i direktorka izuzetno ambiciozna Nina Šobota.

KK Prestiž ima devet sportskih konja, smeštenih u štalskom krugu na Beogradskom hipodromu, a Nina Šobota najavljuje nove poduhvate za iduću godinu.

Prezadovoljna sam rezultatima. Timski i naporan rad daju rezultate i bićemo sve bolji, jer ćemo za 2023. godinu registrovati još tri nova mlada konja koja će skakati pod zastavom Srbije po Evropi i šire - istakla je Nina Šobota.

Manu Krdžić sa Rojal Idišn, utakmicu visine 80/90cm u dve faze završila je na petom mestu u konkurenciji 23 konja, a u utakmici 90cm poslednjeg takmičarkog dana zauzela je četvrto mesto od 19 takmičarskih parova, dok se sa Kapelom u finalu na visini 110cm plasirala na četvrto mesto od 61 takmičarskog para.

Ivan Stevanović iz KK Viking iz Novog Sada, sa kobilom Verona u utakmici 80/90cm zauzeo je treće mesto od 30 takmičara, dok je sa kobilom Bejliz finalnog dana u utakmici 80/90cm zauzeo takođe treće mesto u konkurenciji deset konja.

Mila Štrbojević sa svojim jednorogom Kornet’s Kaunterpartom u utakmici visine 110cm zauzela je 17. mesto od 97 takmičara, dok se Teodora Šekularac na krilima moćnog Kontermonta finalnog dana plasirala na 9. mesto u utakmici visine 120cm sa džokerom u konkurenciji 35 takmičarskih konja.

Jovićević ostaje na čelu srpskog galopa

Andrija Jovićević će gotovo sigurno ostati na čelu Srpskog galopskog saveza (SGS), ali još nije poznato da li će možda imati protivkandidata na Izbornoj skupštini zakazanoj za 25. decembar u 17 časova u hotelu "Mažestik" u Beogradu.

U dopisu koji je poslala Jelena Ivanović, generalni sekretar SGS, navedeno je da svi članovi koji pristupaju savezu, imaju obavezu da se prethodno usklade sa Statutom SGS i Zakonom o sportu. Skupština će biti otvorena za javnost.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE