Obrenovac, 25.05.2024

REPUBLIKA SRPSKA UGOSTIĆE TAKMIČARE IZ 25 ZEMALJA


Izvor: Kurir sport/Lokalne novine | Obrenovac, 20.05.2023.
Najbolji džudisti Evrope za vikend u Istočnom Sarajevu

Foto:INTERNACIONAL JUDO UNION


Nakon blistavo organizovanog Evropskog juniorskog kupa u Laktašima prošle godine, Džudo savez Bosne i Hercegovine za vikend ide korak dalje. U Republici Srpskoj, u Istočnom Sarajevu, 20. i 21. maja biće održan seniorski Evropski kup 2023!

U dvorani “Peki” na Palama snagu će odmeriti najbolji džudisti Evrope, njih 345 iz 25 zemalja. Domaćin najviše očekuje od Vasilija Vujičića, koji nastupa u kategoriji +100 kg, Božidara Vučurevića (-90kg) i Anđele Samardžić (-57kg).

- Evropski seniorski kup je najveće dosad organizovano takmičenje u džudou na teritoriji Republike Srpske i jedno od najvećih ikada u Bosni i Hercegovini. Gledajući ovu kalendarsku godinu i značaj takmičenja, spektakl u Istočnom Sarajevu je među dva najveća sportska takmičenja u Republici Srpskoj u 2023. Prezadovoljni smo organizacijom i odzivom takmičara, a u subotu i nedelju vrhunac bi bile medalje naših takmičara, i to one najsjajnije - optimista je Ognjen Pavlović, predsednik Džudo saveza Bosne i Hercegovine.

Ognjen je sa svojim timom najviše doprineo u organizaciji prošlogodišnjeg juniorskog i ovogodišnjeg seniorskog Evropskog kupa iako je tek pre tri dana zvanično izabran za prvog čoveka.

- Ono što bih posebno istakao kao prioritet u budućem radu jeste da će novo rukovodstvo, prvenstveno, jačati klubove, kao osnovne sportske jedinice i raditi na masovnosti i kvalitetu kroz edukativne trening-kampove. Kroz sve te aktivnosti trudićemo se da podignemo vidljivost saveza i našeg sporta na jedan viši nivo, pa da se na budućim takmičenjima ovako visokog ranga ne nadamo, već da računamo na medalje naših takmičara - zaključio je Pavlović.

Pavlović novi predsednik Džudo saveza BiH!

Na Izbornoj skupštini Džudo saveza Bosne i Hercegovine održanoj u sredu Ognjen Pavlović izabran je za predsednika ovog najtrofejnijeg sportskog saveza u BiH. Jednoglasno, Pavlovića su podržali delegati sva tri entitetska saveza i time je on postao najmlađi predsednik u novijoj istoriji.

- Cilj mi je da džudo i dalje bude sport broj jedan u BiH i da donese prvu olimpijsku medalju našoj zemlji. Radiću tako da budemo uzor ostalim sportskim savezima u BiH - poručio je Pavlović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE