Obrenovac, 25.05.2024

TREBA LI FUDBAL DA SE IGRA NOĆU I POD REFLEKTORIMA


Izvor: Kurir sport/A.Radonić/Lokalne novine | Obrenovac, 21.10.2022.
Ide zima, ne troŔimo mnogo struje, poručuju iz Zajednice superligaŔa

Foto:StarsportĀ©


Utakmice Superlige Srbije igraju se u popodnevnim i večernjim terminima. Usled velike energetske krize u Evropi, postavlja se pitanje hoće li nešto Zajednica menjati u narednom nastupajućem zimskom periodu, pre svega satnicu mečeva.

Jesen je za sada topla, ali bi u novembru mogla da preraste u pravi zimu. S obzirom na dešavanja u svetu i preporuke vlasti da se štedi na električnoj energiji i gasu, sasvim je moguće da neke utakmice budu igrane u ranijim terminima.

Sve, naravno, zavisi od vremenskih prilika. Sreća je da će prvenstvo biti okončano u prvoj polovini novembra zbog početka Svetskog prvenstva u Kataru, pa klubovi samim tim neće igrati utakmice i neće imati rashode vezane za utrošak struje i gasa.

Povodom cele priče Kurir je kontaktirao сŠ° predsednikom Zajednice superligaša Dragomirom Lazovićem. Konkretno smo pitali hoće li se menjati termini mečeva kako bude dolazilo hladnije vreme.

- Za sada nismo razmišljali o tome. Opet, tema jeste zanimljiva. Imaćemo uskoro sednicu Izvršnog odbora i razmotrićemo situaciju. Generalno gledano, utakmica traje tri sata, a za to vreme nije velika potrošnja struje. Mislim da će sve ostati po planu - rekao je Dragomir Lazović, a na naše pitanje da li je bilo nekih preporuka države ili lokalnih samouprava, predsednik Zajednice dodaje:

- Za sada nije bilo preporuka. Ukoliko ih bude, regovaćemo.

Veliki broj utakmica u "ligama petice" igra se u popodnevnim terminima, posebno u jesenjem i zimskom periodu. Mečevi Superlige su u mešovitim terminima, od 14, 15, 17, 19 ili 20 sati.

- Situacija je prosta kada su naši klubovi u pitanju. Vlasnik TV prava uslovljava nas terminima. Kako nam rasporede, tako moramo da igramo. Nema tu velike filozofije - jasan je Dragomir Lazović.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove koriŔćenja portala pročitajte OVDE