Obrenovac, 25.05.2024

SRBIN SE NAMUČIO NA ČUVENOJ TRCI


Izvor: Kurir sport/Lokalne novine | Obrenovac, 23.05.2023.
Milovan Vesnić uz mnogo problema četvrti u Portugalu

Foto:Press služba Milovana Vesnića


Četvrta trka šampionata Evrope na brdskim stazama koja se vozila u okolini Brage u Portugalu neće ostati u lepom sećanju jedinom srpskom predstavniku na ovom prestižnom takmičenju.

Milovan Vesnić je vikend završio kao četvrtoplasirani uprkos problemima koji su onemogućili start na poslednjoj trci dana. I pored toga Vesnić se sa osvojenih 12 bodov učvrstio na trećem mestu u generalnom plasmanu grupe 3 šampionata Evrope.

Kao i na predhodnoj trci u Španiji, obećani novi pneumatici nisu stigli na vreme. Ovo je većtreći takmičarski vikend kako nastupam sa, sada već dobro istrošenim, gumama što ozbiljno utiče pre svega na bezbednost, ali i na moje samopouzdanje i performanse. I pored toga, iz vožnje u vožnju sam bio sve brži, ali pred sam kraj druge od tri trke automobil je počeo da posustaje. Uporedivši podatke telemetrije sa konkurentima koji voze sliče automobile zaključili smo da “audiju” nedostaje snage, pa smo odlučili da na poslednjoj vožnji i ne učestvujemo.Srećom, postignuta vremena iz prve dve u zbiru su me stavila na četvrtu poziciju. Žao mi ješto nisam mogao da izvučem maksimum i iz sebe i automobila na veoma brzoj i atraktivnoj stazi pred više od 100.000 gledalaca”, poručio je Vesnić na kraju takmičenja.

Tim sada očekuje gotovo 3.500 kilometara dug put nazad do Srbije gde će pokušati dapronađu i otklone kvar na “audiju RS3 LMS”.Ono što predstavlja problem je činjenica da je sledeća trka šampionata Evrope na brdskim stazama za 14 dana u Češkoj i već sada je upitno da li je fizički i logistički uopšte moguće da Vesnić startuje na čuvenoj stazi Ecce Homo.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE