Obrenovac, 25.05.2024

VEČITA DILEMA - DA LI JE BODIBILDING ZAISTA SPORT ILI NE


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 28.09.2022.
Ukoliko uzmete u obzir ove faktore, odgovor je JASAN!

Foto:Subotica živi


Večita diskusija - da li je bodibilding zaista sport ili ne. Ukoliko uzmete u obzir koliko je truda, rada, odricanja i priprema potrebno da bi se dostigao nivo forme i izgleda za jedno ovakvo takmičenje, takmičenje u bodibildingu, dolazite do zaključka da bodibilding zaista jeste sport, a kako neki kažu i čista umetnost. Specifična vrsta ishrane, kombinacija raznih vrsta treninga pogotovo za konkurentnu izložbu, čine da bodibilder razvija svoju muskulaturu do čiste perfekcije i sve to za takmičenje koje traje par sati, a za čije su pripreme potrebni meseci i godine.

Jedno ovakvo takmičenje održalo se i u Subotici proteklog vikenda i to na Paliću. Reč je o Balkanskom prvenstvu u bodibildingu i fitnesu za žene i muškarce, koje je okupilo veliki broj takmičara iz zemlje i inostranstva. Nastupilo je oko 50 takmičara iz Austrije, Nemačke, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije, pa čak i iz Kuvajta i Iraka. Sportski spektakl organizovan je od strane Nacionalne fitnes asocijacije Srbije i to u Kongresnoj sali Velike terase na Paliću.

https://www.instagram.com/reel/CjA945cgHRn/?utm_source=ig_embed&ig_rid=0ff64a41-0c58-4c0c-843c-75298035cb47

Za Suboticu je ovo takmičenje do sada neviđeni sportski spektakl, pogotovo jer je Subotica bila domaćin takmičenja koje se po prvi put održalo u ovom gradu, čime je ispisana još jedna stranica subotičkog sporta. Pogledajte video i slike!

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE