Obrenovac, 29.11.2021

SRBIN NAJBOLJI NA SVETU


Izvor: Kurir sport/A.R./Lokalne novine | Obrenovac, 03.10.2021.
Dejan Majstorović BEZ PREMCA, nastavio tamo gde je Dušan Domović Bulut stao

Foto:instagram.com


Apsolutna dominacija srpskih igrača u "uličnoj košarci"

Dominacija srpskih basketaša u takmičenjima FIBA 3x3 se nastavlja. Dejan Majstorović proglašen je za najboljeg na svetu za 2021. godinu u žestokoj konkurenciji. Popularni Maestro tako je nastavio tamo gde je stao Dušan Domović Bulut koji je do sada držao krunu.

Dejan Majstorović ove godine osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, bronzu na Olimpijskim igrama i dva masters turnira sa svojim timom Ub i tako omogućio odlazak na završni masters u Džedu 17. i 18. decembra. Ukupno je ostvario 601,350 poena. Ulični basket profesionalno je počeo da igra 2013, a nadimak Maestro dobio je zahvaljujući majstorijama koje izvodi na terenu i preciznom šutu.

Koliko je srpski basket dominantan u svetu pokazuje i zvanična tabela FIBA. Među četiri najbolja basketaša, čak trojica su iz Srbije. Uz Dejana Majstorovića tu su još i njegov timski kolega iz Uba Strahinja Stojačić sa 588,348 poena i Mihailo Vasić iz Limana sa 546,137 bodova. U srpsko društvo umešao se neverovatni Letonac Nauris Miezis (556,748).

U prvih deset najboljih basketaša na svetu plasiran je još jedan Srbin Marko Branković sa indeksom od 496,890, koji se nalazi na osmoj poziciji, a član je ekipe Ub. U prvi 20 brojka Srba je impozantna, jer su tu još Aleksandar Ratkov (11), Stefan Kojić (14), Maksim Kovačević (15), Stefan Stojačić (17) i Miroslav Pašajlić (18).

Posle Olimpijskih igara Dušan Domović Bulut odlučio je da napusti FIBA 3x3 i okuša se u američkoj "Big 3" ligi. Tako je postao prvi Evropljanin koji je zaigrao u tom šampionatu. U ligi u kojoj su igrali brojni NBA asovi, Domović Bulut bio je sedmi strelac, a čak dva puta izabran je za najboljeg igrača kola.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE