Obrenovac, 29.11.2021

OLIVERA JEVTIĆ POBEDILA NA 'ŽENSKOJ TRCI'


Izvor: nova.rs/Miodrag Dimitrijević/Lokalne novine | Obrenovac, 04.10.2021.
Tradicionalna 'Ženska trka', uz učešće oko 1.000 takmičarki održana je na Adi Ciganliji

Foto:TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/nr


Trku je organizovao Beogradski maraton, uz podršku kompanije „DM“, a pobedila je srpska atletičarka Olivera Jevtić (26,08), ispred Nevene Jovanović (27,39) i 14-godišnje Lenke Nikolić iz Novog Pazara (27,53).

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić izrazio je zadovoljstvo što je, kako je rekao, najlepša trka, održana posle godinu dana pauze zbog pandemije.

„Poslali smo danas poruku o značaju fizičke aktivnosti, ali i značaju zaštite životne sredine pošto je trka ‘EKO frendli’ i to sa najlepšeg mogućeg mesta, prirodnog ambijenta Ade Ciganlije“, rekao je Nikolić.

„Ženska trka“, osim promocije značaja bavljenja fizičkom aktivnošÄ‡u, posebno trčanja i hodanja za zdravlje ženske populacije kao primarne prevencije, ima za cilj i promociju zaštite životne sredine, ali i podrške i solidarnosti sa osobama s invaliditetom, pa je ukupno 50 žena sa invaliditetom učestvovalo u trci.

Trku je podržala i Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, kao i gradska sekretarka za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević.

„Grad pruža podršku ovakvim manifestacijama, a danas posebno izdvajamo mogućnost da sugrađani vide specijalno prirodno dobro, jedinstvenu vrstu mediteranske gljive na prostoru „Gljive Ade Ciganlije“, izjavila je Vilotijević.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE