Obrenovac, 05.10.2022

SAMO PUSTA ŽELJA


Izvor: Espreso.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 05.03.2021.
UEFA ne menja organizaciju Evropskog prvenstva

Foto:EPA/Salvatore Di Nolfi


UEFA ne planira da menja organizaciju Evropskog prvenstva koje će se igrati na leto, uprkos najavama s Ostrva i željama Engleza da se celokupno takmičenje održi kod njih.

EURO je odložen prošle godine za ovu godinu zbog pandemije koronavirusa, ali od plana da se igra u 12 evropskih gradova se ne odustaje.

Nudila se Velika Britanija poslednjih dana da preuzme kompletnu organizaciju, uzimajući u obzir da im vakcinacija stanovništva ide u pravom smeru, prošle godine se pričalo da bi Rusija mogla da preuzme odgovornost.

Engleski "Skaj Sports" poslao je direktan dopis u sedište ove organizacije sa pitanjem da li se uopšte razmatra promena plana, a odatle je stiglo jedno veliko – ne.

- Od dana kada je objavljeno da će se prvenstvo igrati u 12 zemalja, ostala je namera UEFA da se igra u 12 zemalja – pisalo je u kratkoj poruci UEFA.

Zbog svega je morao da se oglasi i Fudbalski savez Engleske, koji kaže da je maksimalno fokusiran na organizaciju same završnice šampionata.

- UEFA je verna odluci da se EP 2020. odigra u 12 evropskih gradova, prema planu i programu od prošle godine. Nikakvi drugi planovi nisu razmatrani. Fokus FS Engleske je na organizaciji sedam utakmica koje će se igrati na Vembli stadionu – odgovor je FA Engleske.

Dakle, ukoliko ne dođe do nekog velikog preokreta i dodatno pogoršanja situacije s pandemijom EURO će se tokom leta igrati u Amsterdamu, Bakuu, Bilbau, Bukureštu, Budimpešti, Kopenhagenu, Dablinu, Glazgovu, Londonu, Minhenu, Rimu i Sankt Peterburgu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE